Spațiile de lucru flexibile, soluție pentru dezvoltarea orașelor mici

  • Spațiile de lucru flexible pot contribui la reducerea emisiilor de carbon la nivel global, mai exact 2.560.000 tone metrice de carbon pot fi împiedicate să intre în atmosferă;
  • Un centru de spații de lucru flexibile poate crea 121 de locuri de muncă într-un oraș mic.

Studiul „Suburban Economic Study”, realizat de Regus, relevă faptul că până în anul 2029, spațiile de lucru flexible pot contribui la reducerea emisiilor de carbon la nivel global, mai exact 2.560.000 tone metrice de carbon vor fi împiedicate să intre în atmosferă, ceea ce este echivalent cu nivelul  de noxe produs de 1.280.000 zboruri realizate între Londra și New York pe parcursul unui an.

În iunie 2019 a fost lansat topul global al celor mai poluate oraşe din lume în care au fost incluse peste 20 de oraşe din România  – Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Văleni, Galaţi, Brăila, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Bucureşti,  Ploieşti, Măgurele, Timişoara, Arad, Scheia, Brăniştea, Sibiu, Sâncărieni, Târgu-Mureş, Botoşani, Oradea, Bacău, Constanţa.

Ramona Predescu, Country Manager IWG, explică: „Deplasarea la locul de muncă și înapoi a devenit un mare consumator de timp. Este totodată o importantă sursă de poluare la nivel global.  Într-o perioadă în care fiecare business și fiecare persoană poartă o responsabilitate important pentru impactul asupra mediului, deplasarea la birou ar trebui să fie o practică învechită. În următorii zece ani obiectivul nostru este să deschidem cât mai multe centre în orașe mai mici, și în zone aflate în proximitatea marilor orașe. Viziunea noastră este că în viitorul apropiat vor exista birouri flexibile disponibile la fiecare colț de stradă și astfel se va pune punct ideii că oamenii trebuie să străbată kilometri până la locul de muncă”.

Spațiile de lucru flexible reprezintă o soluție concretă care vine în sprijinul reducerii noxelor

Așa cum se arată într-un raport al Parlamentului European din anul 2019, transportul este sursa a aproape 30% din totalul de emisii de CO2 din UE. Dintre acestea, 72% provin din transportul rutier. Mașinile particulare poluează cel mai mult, emițând 60,7% din totalul de emisii de CO2 provenite din transportul rutier european.

UE a fixat un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 din transport de 60% până în 2050, prin comparație cu nivelurile din 1990.

Migrarea forței de muncă din orașele mici și din mediile rurale către marile orașe are totodată un impact semnificativ în scăderea nivelului economic al zonei.

Spațiile de lucru flexibile amplasate în orașe mici pot aduce beneficii pentru economia locală în numeroase moduri, prin crearea de locuri de muncă atât în ​​interiorul cât și în afara centrului, prin stimularea afacerilor și serviciilor, prin îmbunătățirea productivității și deschiderea de noi oportunități de lucru pentru cei care trăiesc în zona respectivă.

Așa cum arată studiul Suburban Economic, în medie, un centru de spații flexibile de lucru duce la crearea a 121 de locuri de muncă. Când anumite afaceri se deschid într-o zonă, aduc cu ele bunuri și servicii locale și angajați care vor cheltui în zona respectivă, creând o „economie sandwich”.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...