Spartan, parteneriat cu o fermă și o fabrică de procesare pui

Operatorul de restaurante Spartan a încheiat un parteneriat cu o fabrică de procesare și o fermă în care sunt crescuți pui, situate în apropierea Bucureștiului, în comuna Ciorogârla.

Ferma și fabrica au fost înființate în anul 2001 și modernizate de mai multe ori de-a lungul timpului. Investiția totală în acest complex, se ridică la circa 3,5 milioane de euro, iar parteneriatul cu rețeaua de restaurante Spartan a început în urmă cu trei ani.

Ferma e construită pe o suprafață de 10.000 de m² și are o capacitate de producție de 850 de tone pe an. În imediata sa apropiere există și o fabrică de procesare care ocupă 1.700 de m² unde pot fi prelucrate 250 de tone de carne lunar. În cadrul acestei unități sunt utilizate cele mai moderne tehnici de procesare și de depozitare a cărnii. Temperatura este controlată în toate spațiile de producție și există un tunel destinat congelării rapide, unde sunt menținute în permanență -40 °C. Există, de asemenea, două depozite pentru stocarea cărnii: unul cu o capacitate de 80 de tone, unde este păstrată o temperatură între 0 și 4 °C și unul cu o capacitate de 60 de tone și o temperatură de -18 °C.

Ferma de la Ciorogârla adăpostește circa 400.000 de pui, în patru hale care ocupă aproximativ 4.000 de m². Animalele primesc hrană naturală, nealterată de hormoni de creștere sau alte componente de natură chimică și sunt crescute în condiții adaptate tuturor regulamentelor europene în ceea ce privește zootehnia. Toți puii sunt crescuți la sol, sistem agreat atât de Uniunea Europeană, cât și de majoritatea specialiștilor în domeniu care susțin că astfel carnea este mai sănătoasă, dar și mai gustoasă. Carnea puilor crescuți la sol este mai bogată în nutrienți, pentru că animalele nu sunt stresate și iau mai încet, dar firesc, în greutate.

Carnea de pui este tranșată, porționată și pregătită într-un baiț special, iar apoi este transportată în toată țara, cel mai scurt timp posibil. Distribuția se face cu mașini rapide, în care este menținută o temperatură adecvată pentru păstrarea cărnii în cele mai bune condiții, conform cu normele sanitar-veterinare în vigoare. Într-un interval cuprins între o oră și maximum 12 ore (în cazul unităților Spartan situate în cele mai îndepărtate orașe de București), carnea ajunge la toate cele 32 de restaurante din cadrul lanțului. În cadrul complexului de la Ciorogârla, Spartan procesează atât carnea de la puii crescuți aici, cât și carnea de porc, vită și berbecuț, care provine de la crescători atent verificați.

Decizia de a acorda o importanță deosebită cărnii, de la modul în care sunt crescute animalele, până la condițiile de sacrificare, de depozitare și transport și culminând cu modalitatea de preparare, a fost luată de managementul Spartan la foarte scurt timp de la debutul afacerii, pentru că atenția pentru calitatea produselor stă la baza viziunii de piață a acestei mărci.

„Am observat în ultimii ani că oamenii au devenit mult mai atenți la ce mănâncă, fapt care ne bucură foarte mult. Noi, la Spartan, am dezvoltat o adevărată filozofie a ingredientelor curate și îmi pare bine să văd că românii au început să cunoască din ce în ce mai bine acest subiect. Toată carnea pe care o folosim în restaurantele Spartan provine de la animale crescute în condiții optime și hrănite natural, cu grăunțe și furaje neafectate chimic. La Ciorogârla, puii sunt crescuți la sol, carnea este 100% naturală, iar imediat după ce este tranșată, este frăgezită în iaurt și ținută într-un baiț natural din ardei kapia, morcov, ceapă, usturoi și miere de albine. Gustul său este desăvârșit prin rumenirea la flacără”, a explicat Anișoara Bătăiosu, Director General S.C. Strong MND Corporation S.R.L.

„Noi avem o experiență de aproape 20 de ani în zootehnie, perioadă în care ne-am dezvoltat și adaptat în permanență la cerințele pieței și la reglementările internaționale. Am colaborat cu nume importante din industrie și credem în creșterea animalelor în mod natural, respectând condițiile de sustenabilitate. Preocuparea noastră pentru un proces zootehnic cât mai curat, se îmbină perfect cu dorința celor de la Spartan de a avea carne de cea mai bună calitate, așa că sunt optimist că vom coopera la fel de bine mulți ani de acum încolo”, adaugă Narciz Bogdan, Director General S.C. Romsad S.R.L.

Restaurantele Spartan pun un accent puternic pe o comunicare foarte transparentă în ceea ce privește toate ingredientele utilizate în prepararea meniurilor sale, iar în acest scop carnea este analizată periodic în laborator pentru a fi atestată calitatea deosebită a aminoacizilor conținuți.

- Publicitate -

InstaSun, invenția 100% românească evaluată la 4 milioane de euro

Lansat pe piața locală în 2023, InstaSun este un dispozitiv care aplică automat și uniform ulei de protecție solară...

Comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori anul acesta

În prima jumătate a acestui an, comenzile de aparate de aer condiționat au crescut de peste două ori față...