Spălarea banilor combătută de instituțiile financiare prin inteligența artificială

Instituțiile financiare accelerează procesul de integrare a tehnologiilor Artificial Intelligence (AI) și Machine Learning (ML) în procesele de combatere a fraudei și spălării banilor.

Conform studiului SAS, peste jumătate dintre instituțiile financiare declară că au implementat deja sau intenționează să integreze sisteme de Inteligență Artificială în aceste procese.

Mai mult de jumătate (57%) dintre respondenți fie au implementat AI / ML până în prezent, fie se află în stadiul de probă al diverselor soluții sau intenționează să le implementeze în 12-18 luni.

De altfel, 28% dintre instituțiile financiare de mari dimensiuni (cele evaluate la peste 1 miliard de dolari) și 16% dintre instituțiile financiare mai mici se consideră inovatori și mizează pe AI.

Pe de altă parte, aproape 40% dintre profesioniștii în compliance au declarat că planurile de adopție AI/ML vor continua conform obiectivelor stabilite.

Se estimează că fenomenul de spălare a banilor cauzează pierderi anuale între 800 miliarde USD și 2 trilioane USD, respectiv 2% până la 5% din PIB-ul global. 

MAI MULTE | ȘTIRI FINANCIARE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...