All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă | 30 mai | 2020

Spaces introduce în România conceptul de spații de lucru productive

Centrul comercial Shopping Park Mediaș, de lângă Kaufland, se extinde

Centrul comercial Shopping Park Mediaș își mărește suprafața comercială la peste 16.900 mp și va deveni cel mai mare retail park din...

Spaces implementează  conceptul de spații de lucru productive (productive workplaces) în designul interior al centrelor din România.

Conceptul Spaces de spațiu productiv de lucru se bazează pe lumină naturală abundentă, aer curat, dimensiuni generoase ale încăperilor, abundența plantelor naturale, mobilier ergonomic, zone de relaxare și o priveliște corespunzătoare.

- Publicitate -

„Înainte de a crea designul unui centru, echipele noastre discută cu un eșantion semnificativ dintre viitorii clienți, ca să înțeleagă nevoile specifice pe care fiecare comunitate le are pentru a fi productivă, și care diferă de la o țară la alta.  În a doua etapă, echipe mixte de designeri de interior, arhitecți, designeri de produs, graficieni și psihologi concep ceea ce noi numim intern “moods and atmospheres”- starea pe care să o creeze centrul respectiv. Pasul trei este execuția în care se ține cont de psihologia culorilor, de strategii de iluminat, de gruparea elementelor de mobilier, de elementele de tapiserie care trebuie să reflecte stilul clădirii, atunci când este vorba, de exemplu, de clădiri sau zone cu valoare istorică”, explică Ramona Predescu (Iacob), country manager IWG în România.

Ce înseamnă spațiu de lucru productiv

Un spațiu de lucru productiv este un mediu care îi permite unui profesionist să realizeze o sarcină de lucru în cel mai eficient mod posibil, menținând în același timp un nivel înalt al stării de bine.

Conceptul de spații productive de lucru implementat de Spaces are la bază studii științifice.

Unul dintre acestea este despre impactul luminii naturale în productivitatea la locul de muncă. O ediție recentă realizată în anul 2018 de Cornell University din SUA arată că peste 84% dintre profesioniștii intervievați au recunoscut că atunci când lucrează în medii cu lumină naturală, nu mai simt senzația de ochi obosiți și scade frecvența durerilor de cap în timpul orelor de lucru.

Alte studii sunt legate de relația dintre plantele naturale și productivitate. O cercetare realizată de universitatea Exeter din Marea Britanie a demonstrat impactul semnificativ pe care îl au plantele naturale verzi în creșterea capacității de concentrare și a nivelului de satisfacție al angajaților la locul de muncă. În completare, într-un studiu Harvard s-a arătat că plantele verzi la birou au dublat scorurile obținute de angajați la diferite testări cognitive.

Spațiile de recreere reprezintă de asemenea un criteriu esențial pentru starea de bine la locul de muncă.

În birourile Spaces predomină mobilierul din lemn, acesta fiind cunoscut pentru impactul în concentrare și în senzația de confort pe care o oferă.

La nivelul selecției de culori pentru centrele din România, opțiunile au mers către verde, pentru birourile în care se lucrează până târziu, albastru, pentru că este o culoare care ajută în procesul de menținere a concentrării, acente galbene în zonele folosite pentru declanșarea creativității.

- Publicitate -

ULTIMELE