All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

Southern Industrial Park Craiova, finanţat de OTP Bank

OTP Bank a finanţat primul parc industrial privat din Craiova, Southern Industrial Park, fiind prima investiție a companiei Zacaria în sudul ţării.

Investiţia totală a proiectului este de 28 milioane de euro. Southern Industrial Park are o suprafață totală de 53.000 de metri pătrați de spații industriale de clasa A, complet echipate pentru activități de depozitare, logistică, cross-docking sau producție.

- Publicitate -

„Southern Industrial Park este una din cele mai importante investiții Zacaria și a fost, totodată, un pariu câștigat, atrăgând investitori din afara țării la doar câteva luni de la demararea primei faze de dezvoltare. Unul dintre atuurile noastre a fost parteneriatul strategic cu OTP Bank România, un colaborator de încredere, care ne-a acoperit la timp nevoile de finanțare pentru acest proiect de amploare. Dincolo de avantajele economice evidente pentru comunitate, pe noi ne bucură și faptul că am redat spațiului urban o zonă industrială aflată în paragină”, a declarat Radu Suciu, CFO Zacaria.

„Suntem încântaţi că am avut ocazia să finanţăm un proiect reprezentativ pentru zona de sud a ţării. Credem în potenţialul pieţei din Craiova şi ne bucurăm să fim parteneri în construcţia acestui proiect care poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei la nivel local”, a declarat Dragoş Mirică, Vicepreşedinte Corporate al OTP Bank România.

Southern Industrial Park Craiova

Southern Industrial Park a atras rapid mari companii de logistică și producție, fiind vorba de singurul parc industrial privat din Craiova care oferă spații industriale Clasa A și, totodată, cel mai mare din zonă. Lucrările începute anul trecut au mers într-un ritm susținut, fiind impulsionate de cererea foarte mare din partea investitorilor.

Southern Industrial Park va avea, în final, trei corpuri de clădire, primele două fiind finalizate în proporție de 80% și închiriate 75%.

Parcul a fost achiziționat în 2015 și ocupă o suprafață totală de 130.000 de metri pătrați. Situat lângă fabrica Ford, pe strada Henry Ford, acesta oferă acces rapid către Pitești, București și granițele cu Bulgaria și Serbia.

- Publicitate -

S-AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ

MONEY BUZZ! EXCLUSIV