Sotheby’s International Realty, portofoliu de 620 milioane euro în România

Sotheby’s International Realty a intrat pe piata romaneasca in iulie 2020 prin asocierea cu Artmark Historical Estate, companie infiintata in anul 2014 care a apartinut grupului Artmark.

Romania Sotheby’s International Realty este specializata in tranzactionarea de proprietati istorice si de lux, si ofera, la nivel global, accesul la proprietati remarcabile din Romania.

Am reusit sa mentinem un flux sanatos de tranzactii si sa atingem o valoare a proprietatilor din portofoliu de 620 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de 2019, a declarat Monica Barbu, CEO al Romania Sotheby’s International Realty

In 2020, Romania Sotheby’s International Realty a intermediat vanzarea unor proprietati remarcabile.

Printre acestea se numara Conacul Dimachi-Arghiropol, monument istoric de secol XVIII, Hanul Balaban din Transilvania, Vila Cantacuzino din Calimanesti, monument de arhitectura reprezentativ, cu mare potential de dezvoltare turistica.

Tot in 2020, compania a vandut case traditionale, precum casa din sat Bedeciu, judetul Cluj, premiata la concursuri de design si arhitectura.

In orase, interesul cumparatorilor a fost axat pe proprietati istorice amplasate in locatii centrale.

Printre cele mai insemnate vanzari urbane au fost: vila neoclasica semnata de arhitectul Dimitrie Herjeu, fost sediul al Gestapo-ului, Vila Poesia, situata in centrul capitalei, in Piata Charles de Gaulle.

In plus, au fost vandute casa arhitectului Dimitrie Maimarolu, din apropierea parcului Cismigiu, si Casa Auschnitt, bijuteria din centrul Galatiului.

Grupul american Sotheby’s International Realty a atins un volum record de 150 miliarde dolari (124 mld. euro) in 2020, la nivel global, in crestere cu aproape 32% fata de 2019.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...