Sorin Preda este noul director comercial al British American Tobacco

British American Tobacco l-a numit pe Sorin Preda în funcția de Director comercial pentru România și Republica Moldova, acesta devenind astfel membru în echipa de conducere a Ariei Europa Centrală și de Sud.

În acest rol, va conduce o echipă de 600 de persoane, coordonând echipele de comerț și activitățile de promovare din România și Republica Moldova.

Sorin Preda lucrează în cadrul BAT de peste 20 de ani, iar recent s-a întors acasă în România după ce a ocupat funcția de Country Manager în Bulgaria.

În 2016, s-a mutat la Londra ca Senior Global Brand Manager, dezvoltând identitățile de brand pentru Dunhill și Pall Mall pentru piețe din întreaga lume precum Africa de Sud, Brazilia, Turcia și regiunea Orientului Mijlociu.

Începând cu ianuarie 2019, Sorin Preda a coordonat activitatea BAT din Bulgaria în calitate de Country Manager, sporind profitabilitatea companiei prin introducerea unui nou model de distribuție și integrarea celor mai populare mărci Bulgartabac din Bulgaria în portofoliul BAT.

În calitate de director de vânzări pentru România și Moldova, coordonează echipele de comerț și de promovare din România și Republica Moldova.

Sorin Preda face parte, de asemenea, din echipa de conducere a Ariei Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT, care coordonează de la București activitatea de business a companiei în România și în alte 6 piețe din această zonă – Ucraina, Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și Moldova.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...