Sonae Sierra şi Peter Korbačka, joint venture în Spania

Sonae Sierra şi dezvoltatorul imobiliar slovac Peter Korbačka au semnat un acord de tipul joint venture pentru achiziția centrelor comerciale GranCasa (Zaragoza), Valle Real (Camargo) şi Max Center (Barakaldo), din Spania.

Aceste centre au aparţinut Fondului Sierra (fond de investiții administrat de Sonae Sierra) și de către Fondul de Proprietate CBRE Iberica (“CBRE RPFI” – fond administrat de către CBRE Global Investors), fiecare având o participaţie de 50% și fiind administrate de către Sonae Sierra.

În urma acordului de achiziție, Peter Korbačka va avea o participație de 87,5%, iar Sonae Sierra va deţine restul de 12,5% dar și furnizarea tuturor serviciilor de management. Costul tranzacţiei este de 485 milioane de euro.

În ceea ce privește acordul, Peter Korbačka a declarat: „Spania este una dintre cele mai solide pieţe din sectorul imobiliar din Europa. Suntem încântați să achiziționăm un portofoliu de centre comerciale deja consolidate și dominante în trei dintre cele mai mari si bogate orașe din nordul Spaniei. În plus, având un partener ca Sonae Sierra, avem multă încredere în succesul acestei oportunităţi.”

Potrivit lui Pedro Caupers, Directorul de Investiţii și Directorul Consiliului Sonae Sierra: „Suntem foarte bucuroşi de parteneriautul cu Peter Korbačka pentru această achiziție nouă din piața spaniolă. Credem că acest parteneriat va marca un nou viitor pentru aceste trei centre comerciale din Spania, care vor avea parte de importante investiții de renovare și îmbunătățiri în ceea ce priveşte mixul chiriașilor, pentru a aduce o calitate superioară în ceea ce priveşte experienţa clienţilor și de a crea valoare pentru părțile interesate. În plus, suntem de părere că această colaborare va fi începutul unei relații pe termen lung, care va duce la implementarea unor noi proiecte fie în Spania, fie în alte țări europene”.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...