Somfy estimează afaceri în creștere cu 20% în România

Somfy estimează afaceri în creștere cu 20% în anul 2019, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când a atins 2 milioane de euro.

Estimările pozitive sunt susţinute de motorizarea produselor de umbrire pentru exterior: rulouri, jaluzele veneţiene exterioare, copertine, de cele pentru interior: perdele, draperii, jaluzele pentru interior, dar și de creșterea cererii de produse pentru smart home.

Somfy România este subsidiara locală a Somfy Group SA, care aniversează anul acesta 50 de ani de existență la nivel global. Pionier în motorizarea echipamentelor de umbire pentru locuințe și ulterior în sisteme de automatizare pentru clădiri rezidențiale și comerciale, Somfy este prezent astăzi în 59 de țări, deține 8 fabrici, produce 20 de milioane de motoare anual și raportează afaceri de 1,127 miliarde euro în 2018.

În prezent, vânzările Somfy România provin în mare parte din segmentul rezidențial, unde soluțiile de automatizare pentru sisteme de umbrire de exterior reprezintă peste 50% din totalul afacerilor, urmate în proporții egale de cele pentru sisteme de umbrire de interior, acces, securitate și smart home. Începând de anul acesta, compania dezvoltă și pe plan local segmentul de proiecte, accesând zona comercială de birouri și instituții.

Strategia de business a Somfy România se bazează pe digitalizarea activității și poziționarea ca jucător de referință în domeniul soluțiilor de automatizare şi smart home, care va aduce noi oportunități pe piața de profil.

„În primul rând, digitalizarea pieței de produse tradiţionale ne va permite să răspundem așteptărilor consumatorilor care își doresc tot mai mult să își interconecteze și să controleze echipamentele din casă de oriunde, aspect posibil prin intermediul aplicaţiilor dedicate pentru telefoane mobile și tablete. În plus, prin abordarea de noi segmente de piață, așa cum am făcut-o în cazul soluţiilor de securitate, dar și prin dezvoltarea de parteneriate pentru extinderea universului de produse conectabile, validăm modelul deschis de colaborare”, completează Vlad Rovo, Country Manager Somfy România și Moldova.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...