SOLO lansează o platformă gratuită pentru completarea Declarației Unice

În prezent, peste 5.000 de clienți folosesc platforma pentru a-și gestiona contabilitatea PFA-ului

SOLO a lansat o platformă gratuită pentru completarea Declarației Unice 2022/2023. Serviciul se adresează persoanelor care au avut venituri din PFA și alte surse independente în 2022.

Persoanele care au venituri din surse independente trebuie să își declare câștigurile prin Declarația Unică și să își stabilească impozitul și contribuțiile sociale datorate la pensie și sănătate.

Însă completarea și depunerea Declarației Unice este un proces alambicat și destul de greoi, care se soldează anual cu multiple formulare completate eronat.

Cele mai frecvente greșeli cauzate de neînțelegerea limbajului legislativ și a prevederilor fiscale duc la calculul greșit al plafonului pentru pensie și sănătate și încadrarea eronată la normă de venit versus sistem real.

Când Declarația Unică are erori, oamenii riscă să plătească sume mai mari către stat. Nerespectarea termenului limită de 25 mai pentru depunerea declarației atrage după sine aplicarea unor penalități de 0,08% pe zi.

Totodată, și întârzierile de plată se sancționează cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei și penalități zilnice de 0,03%.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Analiză KeysFin: Ce domenii mai funcționează în România?

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...