Solaris va livra 15 autobuze electrice pentru transportul public din Suceava

Solaris Bus & Coach a semnat un contract cu municipiul Suceava pentru livrarea a 15 autobuze electrice Solaris Urbino 12.

Valoarea contractului se ridică la 37,5 milioane de lei fără TVA.

Au mai fost achiziționate și patru stații de încărcare electrică rapidă și alte 15 stații de încărcare lentă. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni.

Cele 15 autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul european în municipiul Suceava.

Solaris Urbino 12 este dotat cu motoare electrice de 160 KW și are 12 m lungime, 2,55 m lățime, o înălțime de 3,48 m și poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de locuri pe scaune.   

Mijloacele de transport vor fi echipate și cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă.

Cele patru stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare permit încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea.

De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...