Solaris va livra 10 autobuze hibrid pentru municipiul Reghin

Solaris Bus & Coach a câștigat licitația și va semna contractul cu municipiul Reghin pentru livrarea a 10 autobuze hibrid Solaris Urbino 12 până la sfârșitul primului trimestru al anului 2022.

Valoarea totală a contractului se ridică la aproape 17,5 milioane lei (aproximativ 3,6 milioane de euro). În 202 operatorii din alte orașe românești (Galați și Satu Mare) au comandat peste 30 de autobuze hibride de la producător.

Astăzi, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul public din 8 orașe (Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea), circa jumătate dintre acestea fiind propulsate electric. Grupul Solaris are reprezentanță în România din anul 2006.

Cum arată autobuzele Solaris ce vor fi utilizate la Reghin

Fiecare autobuz comandat are 12 metri lungime și poate transporta până la 90 de pasageri, incluzând 27 de persoane așezate.

Autobuzele dispun de sisteme de încălzire și aer condiționat în habitaclu și cabina șoferului, precum și prin panouri de „info-divertisment” ce vor afișa informații despre traseu, ore estimate ale călătoriei, cât și anunțuri diverse.

Totodată, pasagerii vor beneficia de porturi USB duale ce le permit reîncărcarea dispozitivelor electronice în timpul călătoriei.

Clientul a optat, printre altele, pentru cabine închise care limitează contactul șoferului cu pasagerii, minimizând astfel riscul de infectare.

Mai mult, vehiculele vor fi dotate cu un sistem de numărare a pasagerilor cu senzori amplasați la fiecare ușă, care va permite operatorului de transport public să adune date despre numărul de persoane care utilizează anumite rute.

Potrivit companiei, cu datele obținute se vor putea face optimizări ale transportului pe liniile respective.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...