Șoferii vor prezenta polițiștilor varianta electronică a poliţei RCA

Conducătorii auto le-ar putea prezenta agenţilor de poliţie, la un eventual control, şi varianta electronică a poliţei RCA, fără a mai fi necesar să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a pus în dezabetere publică proiectul de modificare a Normei 20 din 2017 pentru a rezolva această disfuncţionalitate.

„Conform proiectului modificat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, conducătorii auto vor putea prezenta agenților de Poliție la un eventual control și varianta electronică a poliței RCA. Aceasta poate fi prezentată pe telefonul mobil sau se poate verifica în baza de date AIDA dezvoltată și administrată de Birou Asiguratorilor de Autovehicule din România, unde în doar câteva secunde după ce se introduce numărul mașinii se poate vedea dacă aceasta este asigurată sau nu. Modificarea normei este în consultare publică pentru 10 zile, după care urmează să fie aprobată de Consiliul Autorității şi va fi publicată în Monitorul Oficial. Deci în următoarea perioadă de timp va fi posibilă varianta electronică RCA fără probleme”, dă asigurări şeful Direcţiei Strategie şi Stabilitate Financiară din cadrul ASF, Valentin Ionescu la Radio Reșița.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...