Șofer, contabil, inginer, cele mai căutate joburi în 2019

  • Aproape 4 milioane de căutări au fost înregistrate, în 2019, pentru joburile de șofer, pe eJobs.ro.
  • Următoarele cele mai căutate joburi au fost cele de contabili și economiști, care au adunat, cumulat, aproape 3 milioane de căutări.
  • Foarte activi anul trecut au fost și inginerii, care vrut să-și schimbe locul de muncă – pentru această specializare au fost înregistrate peste 1,2 milioane de căutări.

„Una dintre surprizele anului trecut a fost să observăm cât teren au putut să câștige joburile part time. Fie că vorbim de tineri studenți care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care să le permită să-și continue studiile sau de specialiști care vor să îmbine un job stabil cu activități de freelancing, 2019 a venit cu o creștere a interesului pentru aceste locuri de muncă – am avut 1,6 milioane de căutări pentru job-urile part time”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Tot peste 1 milion de căutări au mai fost făcute și pentru pozițiile de assistant manager, aproape 950.000 pentru cele de manager și 750.000 pentru asistenți medicali.

La un nivel apropiat de acestea s-au aflat joburile destinate specialiștilor în resurse umane (aproximativ 750.000) și cele de operatori call center (aproape 700.000).

„Un alt aspect interesant anul trecut a fost legat și de limbile străine incluse în căutările candidaților. Contrar așteptărilor, joburile care presupuneau cunoaștere limbii engleze s-au aflat pe ultimul loc, fiind devansate de cele pentru vorbitorii de germană (peste 300.000 de căutări), italiană (195.000 de căutări), spaniolă (159.000 de căutări) și franceză (152.000 de căutări)”, a mai spus Bogdan Badea.

De cealaltă parte a clasamentului, a joburilor cu cele mai puține căutări înregistrate, s-au aflat, în 2019, arhitecții, consilierii juridici sau cele de secretară. Chiar și așa, acestea au adunat, fiecare, peste 100.000 de căutări, pe tot parcursul anului.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...