Skanska va ajunge la aproape 1 milion mp birouri sustenabile în 2020

  • Skanska a anunțat că cele 40 de proiecte de birouri dezvoltate până acum în Europa Centrală și de Est au fost certificate LEED Core & Shell.
  • Compania a livrat peste 700 000 mp de spații de birouri certificate LEED și 34 600 mp spații de birouri certificate WELL în întreaga regiune.
  • Stocul de spații sustenabile ce vor fi livrate de Skanska va crește cu încă 300 000 m2 in 2020.

Skanska este un pionier în ceea ce privește dezvoltarea de spații de birouri sustenabile în Europa Centrală și de Est, în urmă cu zece ani, fiind primii care au implementat certificarea LEED. A

Acum, Skanska este din nou un promotor prin introducerea certificării WELL pentru clădirile sale de birouri. Anul trecut, proiectul Visionary, dezvoltat de Skanska în Praga, a devenit prima clădire de birouri certificată WELL din Europa Centrală și de Est, iar clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 au obținut pre-certificarea WELL Building Standard la nivel Silver, fiind primele două clădiri cu această pre-certificare din România.

Proiectele Skanska cu numeroase certificări

Proiectul de birouri Equilibrium din București este cel cel de al doilea proiect dezvoltat de Skanska în România. Prima clădire a primit recent certificarea LEED Core & Shell la nivel Platinum.

Clădirile Campus 6.2 și Campus 6.3 au obținut pre-certificarea WELL Building Standard la nivel Silver, fiind primele două clădiri cu această pre-certificare din România.

Spark C din Varșovia a primit certificatul WELL Core & Shell, fiind prima clădire certificată WELL din Polonia și a doua clădire de birouri în Europa Centrală și de Est. În plus, clădirea a fost distinsă anterior cu următoarele certificate: WELL New & Existing Interiors, LEED Core & Shell la nivel Platinum, LEED Commercial Interior la nivel Platinum și certificatul „Building Without Barriers”, acordat de Fundația pentru Integrare.

Praga Studios din Praga este un proiect care a obținut certificarea LEED Platinum pentru Core & Shell. Acesta a primit 97 de puncte, ceea ce îl face cea mai sustenabilă clădire dezvoltată de Skanska din regiunea Europa Centrală și de Est.

Spark B din Varșovia, a doua clădire din complexul de birouri Spark al Skanska, a primit LEED Core & Shell la nivel Platinum.

Nowy Rynek din Poznań este cel mai recent proiect de birouri certificat în Polonia, care a fost dezvoltat de Skanska. Acesta a obținut LEED Core & Shell la nivel Platinum.

Noi certificări și în 2020

Conform calculelor companiei, dezvoltările nou certificate vor crește stocul total al Skanska cu 219.700 mp de proiecte certificate LEED și 79 800 mp de spații de birouri certificate WELL.

După succesul primelor proiecte pre-certificate și certificate WELL din România, Polonia și Cehia, dezvoltatorul va introduce certificarea WELL și în și Ungaria.

Skanska s-a clasat pe locul 20 în topul anual al revistei Fortune:„Change the World 2019” din 52 de companii care, prin intermediul operațunilor desfășurate, au un impact major atât social, cât și asupra mediului. Skanska este singura companie de construcții din listă.

Obiectivul grupului este de a atinge ținta de emisii de carbon net-zero până în 2045, cu o reducere de 50 la sută până în 2030.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...