Skanska, două proiecte concomitente și peste 38.000 mp închiriați

Skanska a închiriat, în 2018, peste 38.000 mp de spații de birouri în Campus 6 și Equilibrium, proiecte pe care le dezvoltă concomitent.

Campus 6.1 a fost deja livrat iar construcția primei clădiri din proiectul Equilibrium va fi finalizată în Q3 al acestui an. În cifre, anul 2018 a însemnat pentru Skanska România: 1 clădire finalizată, 2 proiecte dezvoltate concomitent și o investiție de 76 de milioane de Euro pentru a crea spații de birou futureproof.

În luna iulie, compania a vândut prima fază a complexului de birouri Campus 6, primul proiect Skanska dezvoltat în zona de Centru-Vest a capitalei. Campus 6.1 a fost livrat, conform planului, în luna octombrie a anului trecut. Majoritatea companiilor care au ales Campus 6.1 sunt companii de tip IT și SSC. Chiriașii clădirii, ocupată în proporție de 100%, sunt: Superhippo, Gefco, Kuehne Nagel, SecureWorks, London Stock Exchange Group, Stradale, NXP, Spaces by Regus și Starbucks.

Equilibrium, cel de-al treilea proiect de birouri dezvoltat de Skanska în România, a atras primii utilizatori, care au închiriat împreună aproximativ 6.000 mp.

Faza a doua a complexului Campus 6 a fost demarată în Q4 din 2018. Planificată pentru finalizare în Q3 2020, etapa 2 a proiectului a fost închiriată deja în proporție de aproximativ 63% de Microsoft România. Tranzacția se clasează printre cele mai mari de pe piața de birouri din București în ultimii șase ani și marchează începutul unui parteneriat durabil între cele două companii cu valori și viziune comune.

Cele două clădiri din faza 2 a proiectului Campus 6 sunt planificate pentru implementarea standardului WELL Building Standard™ (WELL), a cărui pre-certificare au obținut-o deja la nivel Silver. WELL este cel mai important standard pentru clădiri axat pe îmbunătățirea sănătății și a stării de bine, prin atributele mediului construit. Certificarea WELL vine în completarea sistemului de certificare LEED, implementat în toate proiectele Skanska încă din 2009.

Dintre țările din CEE în care Skanska activează, România și Polonia sunt țările în care cererea de spații de birouri a înregistrat o creștere simțitoare.

Conform unui studiu desfășurat de sucursala din Polonia a companiei JLL, anul trecut valoarea tranzacțiilor a depășit suma de 13 miliarde de euro la nivel de CEE, cu o creștere de 11% față de anul precedent. La nivelul Europei Centrale și de Est (CEE), în 2018 Skanska a vândut în total 9 clădiri, a închiriat 153.000 mp și a livrat cu succes 8 proiecte, cu o investiție totală de 495 milioane de Euro.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...