Simplu Credit a acordat finanțări de 1 milion euro în primul trimestru

Simplu Credit a înregistrat în primul trimestru al anului 2022 vânzări de credite către persoane fizice în valoare totală de 4,93 milioane lei.

Vânzările au fost în creștere cu 44% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când valoarea totală a creditelor acordate a fost de 3,4 milioane lei.

Mai mult de 40% din numărul vânzărilor realizate în primul trimestru au însemnat soluții de refinanțare a creditelor acordate clienților care încheiaseră mai multe împrumuturi la alte instituții.

În prezent, Simplu Credit are 11 agenții fizice la nivel național. În 2021 au fost deschise trei noi sucursale în Pitești, Sibiu și în București, în incinta magazinului Bucur Obor.

Profilul clientului de credite nebancare

Clienții cel mai des întâlniți în solicitările de împrumut ale Simplu Credit au vârste între 25-34 de ani, studii medii, sunt căsătoriți și locuiesc împreună cu părinții/rudele.

Aceștia au venituri cuprinse între 1.501 – 2.500 lei și, în mare parte, sunt persoane neeligibile pentru accesarea unui credit bancar.

Valoarea medie a unui împrumut pe care îl obține un client este de aproximativ 10.000 lei, iar durata medie de creditare este de 4-5 ani.

Rata dobânzii practicată de Simplu Credit pornește de la 39% pentru clienții cu un istoric bun de plată și care nu figurează ca restanțieri la Biroul de Credite.

Principalele nevoi pentru care clienții IFN au accesat un credit imediat au fost renovări ale locuinței, reparații sau asigurări pentru mașină, achiziții de telefoane, servicii turistice.

CITEȘTE ȘI: AVBS Credit a intermediat cu 80% mai multe credite bancare în 2021

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...