Sierra Prime, joint venture strategic în retail. Valoare: 1.8 miliarde euro

Sonae Sierra, APG, Allianz și Elo au încheiat un acord pentru a forma Sierra Prime, un joint venture strategic, format din 6 centre comerciale iberice, cu o valoare brută a activelor de peste 3 miliarde de euro (1.8 miliarde de euro în mod proporțional).

Portofoliul Sierra Prime include 3 active în Lisabona (Centro Colombo, Centro Vasco da Gama, CascaiShopping), NorteShopping în Greater Porto, Plaza Mayor Málaga și McArthurGlen Designer Outlet Málaga deschis recent.

Proprietățile au împreună o suprafaţă totală închiriabilă de 380.000 mp și sunt centre comerciale de top aflate în locații importante din Portugalia și Spania, având în total aproximativ 90 milioane vizitatori în fiecare an.

Cum funcționează Sierra Prime

Fiecare investitor va păstra 25% în cadrul acestui joint venture, care are un orizont de 15 ani. Allianz, reprezentând un grup german de companii de asigurări, și Elo, un fond de pensii finlandez, au achiziționat fiecare un pachet de 25% din acțiuni de la Sonae Sierra și APG.

Tranzacția va genera venituri estimate în numerar de aproximativ 525 de milioane euro către Sonae Sierra și APG.

Sonae Sierra se ocupă de gestionarea acestor proprietăți încă de la început și va continua să furnizeze servicii de investiții și de administrare a proprietăților, profitând de cunoștințele și expertiza sa de neegalat, experiență dovedită prin activele curente în valoare de 7,2 miliarde de euro pe care le administrează și de cele peste 100 de active gestionate.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...