Shopping City Timișoara primește calificativul BREEAM Excellent

În perioada 2016-2017, NEPI derulează un amplu proces de certificare a întregului său portofoliu din Europa Centrală și de Est.

Astfel, toate proprietățile deținute de fondul de investiții în România, Serbia, Croația, Cehia și Slovacia sunt evaluate conform normelor BREEAM, una dintre cele mai populare și mai exigente metodologii de certificare internațională a clădirilor sustenabile.

Shopping City Timișoara este primul proiect din portofoliul NEPI care a încheiat procesul de evaluare, primind calificativul „Excellent”, conform standardului BREEAM In-Use, cel mai ridicat nivel de certificare pentru clădiri existente obținut până acum în România. Compania care asistă NEPI în vederea certificării este BuildGreen.

Metoda de evaluare BREEAM analizează clădirile cu impact redus asupra mediului, luând în considerare un set complex de criterii, de la eficienţa energetică a proprietății (consumul redus de apă și curent electric), la calitatea mediului ambiant, sustenabilitatea materialelor folosite, soluțiile de tratare a deşeurilor, gradul redus de poluare, soluțiile de transport, ecologia zonei și administrarea proprietăților conform principiilor de dezvoltare sustenabilă.

Atestarea Shopping City Timișoara face parte dintr-un lung șir de certificări pe care grupul New Europe Property Investment (NEPI) le derulează în paralel începând din anul 2016 și care vizează toate proiectele de office și retail deținute de companie în Europa Centrală și de Est. Clădirile de birouri The Office din  Cluj-Napoca, dezvoltate de același grup împreună cu Mulberry Development, au primit, de asemenea, certificarea BREEAM Excellent și pentru a doua fază de dezvoltare.

“Sustenabilitatea reprezintă o componentă strategică în viziunea de dezvoltare a NEPI, iar inițiativa de certificare a portofoliului pe care îl deținem în Europa Centrală și de Est este o concretizare a angajamentului  față de comunitățile în care activăm. Credem cu tărie că succesul unei proprietăți este dat în egală măsură de calitatea construcției, de performanța comercială obținută, dar și de luarea în considerare a impactului clădirii asupra utilizatorilor finali și a mediului înconjurător. Certificarea BREEAM Excellent obținută de Shopping City Timișoara reprezintă un nou pas înainte în strategia noastră pentru viitor. În dezvoltarea proiectului, am setat de la bun început un nivel ridicat de performanță, prin integrarea obiectivelor comerciale și organizaționale cu cele de sustenabilitate, bazate pe soluții inovatoare ce minimizează impactul total asupra mediului”, a declarat Sebastian Mahu, Asset Manager în cadrul NEPI.

”Salutăm inițiativa NEPI și suntem onorați să facem parte din acest demers. Faptul că cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală și de Est alege să implementeze principiile de dezvoltare sustenabilă la nivelul întregului său portofoliu reprezintă un semnal pozitiv pentru întreaga piață imobiliară și o recunoaștere fără precedent a sustenabilității ca instrument strategic în dezvoltarea și administrarea cu succes a proprietăților comerciale”, susține Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

BREEAM este una dintre cele mai populare și mai exigente metodologii de certificare internațională a clădirilor sustenabile, iar, odată cu actualizarea schemei de certificare în luna martie a acestui an, regulile de dezvoltare sustenabilă și criteriile de evaluare au devenit și mai stricte.

Decizia de a opta pentru această metodologie de certificare confirmă abordarea riguroasă a grupului NEPI în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă și identifică mall-ul Shopping City Timișoara ca un exemplu pozitiv, nu doar din punctul de vedere al inovației și al sustenabilității, dar și al impactului pozitiv asupra comunității locale.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...