Sfaturi practice – mic ghid pentru amenajarea grădinii

Grădina este pentru casa ta ceea ce o vitrină este pentru un magazin de haine. Locuința va părea mult mai îngrijită și stilată dacă prima impresie oferită printr-un spațiu îngrijit este una bună.

Mai mult decât atât, o grădină frumoasă invită la relaxare și la petrecerea timpului liber într-un mod apreciat de întreaga familie. Iată câteva idei pentru a-ți amenaja grădina într-un mod cât mai estetic și mai confortabil. 

Instalează corpuri de iluminat în grădină pentru o atmosferă relaxantă

Serile de vară petrecute alături de cei dragi în grădina casei sunt neprețuite deoarece aceste momente se transformă în amintiri frumoase. Poți să amplifici stările de bine prin câteva trucuri simple. Lumina, de exemplu, contează foarte mult. Aceasta nu trebuie să fie puternică, ci să se integreze delicat în peisajul nocturn. Poți opta pentru lumini discrete special create pentru grădini și spații exterioare, iar în acest sens vei găsi în magazine o gamă diversificată de lămpi solare. Acestea vor contribui la crearea unei atmosfere foarte frumoase în grădina ta, pe care o vei  aprecia cu siguranță.

Folosește numai materiale naturale pentru amenajarea grădinii

Plasticul sau culorile care nu sunt inspirate din natură nu sunt de dorit atunci când amenajezi grădina. Imaginează-ți acest spațiu ca pe un colț din mediul înconjurător care îți aparține în totalitate și unde poți recrea atmosfera de la casa bunicii, din livada copilăriei. Mobilierul de grădină trebuie să fie din lemn, iar pentru orice decorațiuni vrei să adaugi încearcă să nu folosești nuanțe care nu au legătură cu cele pe care le găsești în natură.

Construiește un grătar în grădină

O grădină nu este completă fără un grătar. Construiește-l așa cum îți dorești, alege dimensiunea potrivită și, foarte important, poziționează-l cât mai aproape de sursa de apă. Acest lucru îți va ușura mult munca atunci când ești alături de toți cei dragi și îți vine rândul să gătești. Ia-ți toate măsurile de siguranță și cere ajutorul cuiva priceput în domeniu dacă e cazul. Evită să construiești grătarul în apropierea copacilor sau a unui gard de lemn, pentru a nu risca un incendiu. În rest, tot ce trebuie să faci e să te bucuri de bunătățile preparate în aer liber și de clipele frumoase în familie.

Amenajează un spațiu acoperit pentru a avea parte și de umbră în grădină

Un foișor este o soluție ideală pentru a te bucura de răcoare atunci când soarele este prea puternic. Foișorul este practic pentru că îți permite să servești masa într-un spațiu mai ferit de soare, să faci diverse activități de grup și chiar să te ferești de ploile de vară când e cazul. Folosește numai lemn pentru construcția foișorului pentru a-l integra perfect în natură. Apoi, alege o formă frumoasă și interesantă, eventual inspirată din alte modele care îți plac. Dimensiunea foișorului se calculează în funcție de suprafața totală a grădinii, dar și de numărul de oameni care vrei să încapă în el pentru a lua masa sau pentru jocuri de familie. 

În loc de decorațiuni din plastic alege să plantezi flori și pomișori

Florile pot reprezenta decorațiuni speciale de grădină, chiar mai bune decât obiectele uzuale. Plantează în grădină cât mai multe flori în culorile preferate. Te vei bucura de un adevărat spectacol când acestea vor înflori, dar și de un miros proaspăt întotdeauna. Poți chiar să plantezi pomi fructiferi dacă spațiul îți permite și să mănânci fructe din producția proprie. 

Amenajarea grădinii este întotdeauna o activitate distractivă la care pot participa toți membrii familiei. Serile de vară în foișor sau alergatul desculț prin iarbă sunt momente care te încarcă de energie pozitivă, așa că aranjează grădina cu articole de pe motorul de căutare FAVI.ro în așa fel încât să îți dea o stare de bine și de împlinire, să reprezinte acel loc în care uiți de griji și de probleme măcar pentru câteva ore. 

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.