Sema Parc: Cum va arăta noul proiect

Sema Parc lanseaza Sema New Project – un proiect de anvergura, capabil sa redefineasca imaginea Bucurestiului de capitala europeana, printr-o viziune indrazneata si inovatoare.

Sema New Project este un proiect cu dezvoltare mixta, destinat atat zonei de business cat si celei de retail structurat pe trei nivele de adresabilitate: complex de cladiri birouri de clasa A, spatii comerciale si leisure, inglobate intr-un „shopping village” si apartamente premium dispuse in cadrul unui complex rezidential.

In contextul oportunitatilor oferite de piata imobiliara din acest moment, Grupul Sema Parc anunta lansarea Office 3 si Office 4, ca parte integranta a proiectului initial. Noutatea consta in conversia a doua structuri existente in spatii de birouri.

„Proiectul nostru este o adevarata provocare si totodata un salt calitativ in ceea ce priveste dezvoltarea unei suprafete de asemenea dimensiuni, situate atat de aproape de km 0 al capitalei. Exista o cerere in crestere pentru inchiriere a spatiilor de birouri, volumul acestui segment in zona centru – vest a crescut semnificativ in primul semestru din 2014 fata de acceasi perioada a anului trecut, lucru care ne da certitudinea ca Sema New Project va fi un succes”, a declarat directorul Sema New Project.

Proiectat intr-un timp record de numai 4 luni, proiectul este dezvoltat de o echipa in-house de specialisti, in colaborare cu arhitecti si constructori locali, ce vor asigura garantia unor constructii realizate la standarde inalte de calitate, facilitati si confort.

Valoarea totala a investitiei in aceasta etapa se ridica la peste 10 milioane euro. 

Structura Sema Parc

Zona de business, care ocupa si cea mai mare suprafata in raport cu intregul proiect, ofera chiriasilor imobile de birouri de clasa A, amplasate intr-un cadru natural armonios, dotate cu toate facilitatile: telecomunicatii prin fibra optica, televiziune digitala si acces la Internet in banda larga, aceste facilitati fiind prezente si in zona rezidentiala. Forma, structura si dispunerea cladirilor de birouri, asigura o oferta generoasa, perfect adaptata cerintelor din piata.

Exista trei categorii de imobile in cadrul ansamblului Sema Parc: cladiri de tip „urban” (city buildings), situate stradal, in imediata vecinatate a raului Dambovita, adresate in special companiilor mari, cu un puternic impact de imagine. Cladirile de tip  „curte interioara” (courtyard buildings), perfect adaptate companiilor de dimensiuni medii si mari, a caror identitate este foarte bine reprezentata in spatii cuprinse intre 10.000 si 15.000 mp. Imobilele de tip „pavilion” (pavilion buildings), sunt constructii independente si/sau interconectabile, cu administratie proprie, zona de parcare si facilitati destinate in aceeasi masura unei singure companii sau mai multor firme care inchiriaza spatiul.

Zona rezidentiala va cuprinde peste 1.200 de apartamente de locuit, fiecare cu suprafete intre 80 si 260 mp, dispuse in cladiri cu 4 si 5 niveluri. In spatiul aflat in proximitatea acestor locuinte, vor fi concentrate spatii de servicii, care vor asigura facilitatile necesare unei zone de interes de asemenea dimensiuni: sali de sport, centre medicale, cabinete de avocatura, cluburi de intretinere, parcuri, terenuri de joaca, gradinita si altele.

Zona comerciala se va remarca printr-un format inovativ, inspirat din cele mai moderne „shopping village” din capitalele europene. Noutatea consta in oferirea de spatii comerciale cu parter si mezanin, retailierilor care doresc sa prezinte formate comerciale diferite.

In aceeasi zona vor fi construite un centru de divertisment cu cinematograf multiplex, restaurante, cafenele cochete si spatii expozitionale. Nu vor lipsi serviciile conexe si zonele de relaxare – outdoor si indoor.

„Un alt element pe care il avem in vedere in viitorul apropiat este exploatarea suprafefelor de teren disponibile prin amenajarea de spatii verzi si spafii pentru organizarea de evenimente in aer liber. Spatiul verde va ocupa aproximativ 100.000 mp, ceea ce reprezinta un sfert din totalul suprafetei ce va fi dezvoltata”, a mai declarat directorul general Sema New Project.

Alte doua elemente cheie ale dezvoltarii proiectului sunt organizarea infrastructurii la nivelul solului si asigurarea unui numar suficient de spatii de parcare.

Densitatea spatiilor de parcare este de 1:45 (un loc de parcare la 45 de mp de birou disponibil), fiind in acord cu standardele cladirilor de clasa A+.

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...