Echipe de bucătari profesionişti reprezentând 30 de restaurante prestigioase din România se vor întrece la ediţia a patra a competiţiei culinare “Arena Bucătarilor”, organizată vineri, 10 august 2012, începând cu ora 11.00 loc în locaţia “La Piazzetta” din Mamaia.
Competiţia “Arena Bucătarilor” reprezintă deja o tradiţie a companiei Selgros Cash & Carry România şi face parte din programul special dedicat clienţilor companiei din sectorul HORECA.
În cadrul concursului, echipele de bucătari vor prepara un meniu compus din trei feluri, având la dispoziţie un set prestabilit de ingrediente şi dotări tehnice minimale. Câştigătorii vor fi premiaţi ţinându-se cont de punctajul obţinut pentru originalitatea, gustul şi aspectul preparatelor, dar şi pentru respectarea standardelor de curăţenie şi siguranţă alimentară.
Juriul concursului este format din Chef Cezar Munteanu – Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, maeștrii în arta culinară Ștefan Bercea (Președintele Juriului) şi Ioan Florescu, maestrul cofetar Silvian Miron, Cristina Mazilu – publisher al revistei BBC GoodFood România şi Tiberiu Fueriu – redactor șef al revistei Food&Bar Magazine. Echipele câștigătoare vor fi premiate astfel: Locul I – 10.000 lei, Locul al II-lea – 7.000 lei, Locul al III-lea – 5.000 lei. Locurile IV şi V vor primi câte 3.000 lei în forma unor vouchere de cumpărături Selgros.
În paralel cu Arena Bucătarilor, în aceeaşi locaţie vor avea loc două competiţii dedicate barmanilor, respectiv bloggerilor. “Arena Barmanilor”, un concurs de flair realizat de echipa revistei “Food&Bar Magazine” și “Arena Bloggerilor” organizată de revista GoodFood, vor oferi publicului demonstraţii de talent şi virtuozitate ale celor mai buni barmani, respectiv ale celor mai activi bloggeri din segmentul culinar.
Pentru public, echipa Selgros va prepara un vițel apetisant și un berbecuț gustos la proțap. În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări și degustări de produse și show-uri interactive de gătit. Somelierul Sergiu Nedelea va oferi sesiuni de training în arta degustării vinurilor, iar pentru copii va exista o zonă special amenajată, unde echipa Atelierului de Ciocolată va desluși copiilor tainele lumii de ciocolată și zahăr.
“Organizarea acestui eveniment în premieră pe litoral este un semn de recunoaştere a importanţei clientelei directe şi indirecte a Selgros din această zonă turistică de mare succes. În decembrie 2011 am inaugurat în nordul Constanţei al doilea magazin Selgros din această localitate, dedicat în primul rând companiilor din segmentul hotel-restaurant-catering, care au activitate în Mamaia, Constanţa şi zonele limitrofe. Arena Bucătarilor va fi un eveniment spectaculos şi gustos, care va bucura atât turiştii, cât şi localnicii”, a declarat Pia Krauss, Marketing Manager Selgros România.