SeedBlink achiziționează platforma de crowdinvesting Symbid

SeedBlink anunță că a finalizat achiziția Symbid, una dintre primele platforme lansate la nivel mondial pentru crowdinvesting. Acordul ajută SeedBlink să își extindă prezența în Europa Centrală și de Est și țările Benelux.

Cele două platforme au contribuit cu investiții de peste 110 milioane euro în 250 de start-upuri și au o rețea de 62.000 investitori individuali.

Achiziția extinde în mod semnificativ numărul de investitori al SeedBlink și rețeaua de parteneri de finanțare profesioniști la care platforma Symbid este deja conectată: bănci, fonduri de capital de risc și business angels.

Symbid a fost fondată în 2011 de o echipă de antreprenori olandezi ca una dintre primele platforme de crowdinvesting la nivel mondial și de atunci a construit o comunitate de 50.000 investitori.

În primii zece ani de funcționare (până la sfârșitul anului 2021), Symbid a facilitat investiții în valoare totală de 35 milioane euro pentru mai mult de 180 de start-upuri cu acțiuni și titluri convertibile.

Lansată la începutul anului 2020, Seedblink a mobilizat peste 75 milioane euro în investiții în start-upuri, a atras peste 12.000 de investitori individuali din 60 de țări și are un portofoliu de 62 de companii europene finanțate.

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...