Securitatea și sănătatea în muncă – Tot ce trebuie să știi!

Peste tot auzim de importanța implementării unor servicii specializate de Securitate și Sănătate în muncă, însă puține sunt cazurile în care se explică în detaliu ce reprezintă acest domeniu, cui se adresează și de ce este important să apelăm la specialiști SSM dacă vrem să creăm un mediu de lucru cât mai sigur și eficient.

Outstand Safety Solutions este o companie care se ocupă cu Securitatea si Sanatatea in munca, având mulți ani de experiență în spate. Își bazează existența pe dorința de a ajuta societățile active să ofere condiții optime de lucru angajaților, dar și de a expune în mod clar și concis informații esențiale despre tot ce înseamnă serviciile SSM, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

Ce înseamnă securitate și sănătate în muncă?

Înainte să apelăm la un serviciu, este important să știm nevoie de ce este necesar, dincolo de obligativitatea impusă prin lege, iar Outstand te ajută în acest sens. Un concept foarte vast, bazat pe norme și reglementări legale, SSM este ceea ce te ajută să îți menții afacerea pe un făgaș sigur, din punct de vedere al tuturor riscurilor iminente la care personalul poate fi expus. Specialiștii vor analiza foarte bine situația, vor detecta care sunt acele categorii de risc specifice fiecărui post în parte, pentru ca ulterior să te ajute să dezvolți fișe personalizate de instructaj SSM. Acestea vor conține metodologia de lucru generală, precum și responsabilități specifice,  pe care fiecare angajat trebuie să le respecte pentru a ține pericolul la distanță, dar și acțiuni pe care le poate face atunci când este pus în fața pericolului pentru a diminua intensitatea sau pentru a elimina complet riscul.

sursă foto: outstand.ro

Care sunt companiile care au nevoie de servicii SSM?

Legea indică faptul că orice societate trebuie să îndeplinească norme stricte de SSM, indiferent că responsabilitatea este internalizată sau delegată unei firme de specialitate. Cu toate acestea, există anumite industrii care prezintă un risc major pentru angajați, ceea ce înseamnă că sunt necesare măsuri suplimentare de siguranță. Domeniul construcțiilor, al transporturilor, fabricației sau mineritului sunt doar câteva exemple în acest sens.

Ce avantaje aduc cursurile de instruire SSM online?

Una dintre metodele care și-a dovedit eficiența de-a lungul timpului în a preîntâmpina sau a diminua pericolele este instruirea angajaților prin intermediul unor cursuri specializate. Outstand vă pune la dispoziție o aplicație online prin intermediul căreia fiecare angajat are acces la informații esențiale, proceduri și simulări, cu ajutorul cărora să învețe ce trebuie să facă în cazul unor situații periculoase. De asemenea, va primi notificări cu privire la actualizări legale sau îmbunătățiri aduse fișelor postului, în așa fel încât să fie pregătit corespunzător pentru orice pericol. În plus, la anumite perioade de timp, aceste cursuri impun etape de evaluare prin intermediul cărora fiecare angajat este testat pentru determinarea gradului său de pregătire.

De ce sa faci apel la specialiști SSM?

Deși te poți ocupa pe cont propriu de serviciile SSM dacă ai pregătirea necesară în acest sens, colaborarea cu specialiști te va scuti de numeroase griji. Aceștia nu doar că te vor ajuta să respecți toate reglementările, să conturezi un cadru sigur de lucru și să îți pregătești corespunzător angajații, dar îți va asigura și îndeplinirea tuturor condițiilor de acordare a avizului SSM, precum și întocmirea planurilor și fișelor SSM de care este atât de mare nevoie. Cu Outstand Safety Solutions firma ta este pe mâini sigure, pe toate planurile, departamentele și posturile existente! Alege să oferi angajaților condițiile de muncă pe care le merită și în cadrul cărora se pot desfășura așa cum se cuvine pentru obținerea performanțelor dorite.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...