Sectia de oncologie a spitalului din Satu Mare a fost modernizata

sursa foto: buletindecarei.ro

Ieri a avut loc inaugurarea sectiei de Oncologie in incinta Spitalului Vechi din Satu Mare. Aceasta a fost modernizată şi reabilitată în întregime.

Specialiştii Consiliului Judeţean lucrează la elaborarea documentaţiilor pentru modernizarea şi reabilitarea Spitalului Vechi”, a declarat preşedintele CJ Satu Mare, Arpad Csehi.

Acesta a arătat că este în curs de desfăşurare licitaţia pentru Ambulatoriul Spitalului Negreşti Oaş, au fost demarate lucrările de reabilitare a secţiei de Pediatrie din Tăşnad, iar specialiştii Consiliului Judeţean supraveghează lucrările de reabilitare a Policlinicii Vechi. Preşedintele Csehi a adăugat că vrea ca toate secţiile Spitalului Judeţean să fie aduse la standarde europene.

Şeful secţiei de Oncologie, medicul Stelian Pop, a declarat că investiţia inaugurată ieri este rezultatul clar al procesului de descentralizare a sistemului sanitar.

“Sperăm ca reforma în Sănătate să continue prin descentralizarea sistemului sanitar, respectiv prin alocarea a peste 5-6% din PIB”, a declarat medicul Stelian Pop. Potrivit acestuia, în urma modernizării şi reabilitării, secţia de Oncologie a ajuns la nivelul cerut de standardele UE.

Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Satu Mare funcţionează cu 55 de paturi, existând şi un spital de zi cu 13 paturi cu circuit total separat.

 

- Publicitate -

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...

De ce surfingul este potrivit pentru copii: o aventură sănătoasă și educativă

Surfingul este o activitate captivantă și plină de adrenalină care a câștigat popularitate în rândul copiilor și părinților deopotrivă....