Se reiau lucrările la park&ride intersecţia Pantelimon-Vergulu

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru realizarea parcării de tip park&ride de la intersecţia Pantelimon-Vergului. Acest obiectiv reprezintă atât restul de execuţie al proiectului „Reabilitare sistem rutier cu linii de tramvai pe şos. Pantelimon şi şos. Iancului„ cât şi realizarea parcării de tip park & ride.

În plus, va fi realizat un nod intermodal care cuprinde: bucla întoarcere tramvai, peroane, sală aşteptare, zona food, zona maxi taxi, culoar până la viitoarea staţie de metrou şi pasaj pietonal care va înlocui trecerile de pietoni.

Viitoarea park&ride Pantelimon-Vergului (Cora) va avea 498 locuri, şi alte 171 de locuri de parcare se vor amenaja în zona şcolii 46.

Istoricul proiectului

Iniţial, în anul 2011, proiectul a prevăzut construirea unei parcări subterane cu regim de înălţime 2 niveluri subterane, iar lucrările ar fi trebuit să fie demarate în anul 2012. În urma studiilor de teren efectuate la faza de proiectare, s-a constatat că din cauza pânzei freatice care depăşea cota fundaţiilor este necesară schimbarea soluţiei tehnice de proiectare a parcării.

Astfel, s-a propus construirea unei parcări supraterane şi terminal STB Park&Ride, regim de înălţime 2 etaje+terasă, cu un număr de aproximativ 498 locuri de parcare.

În ultimii șapte ani acest proiect a fost blocat, fără a se lucra efectiv în teren.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...