Orange redeschide Palatul Telefoanelor, monument istoric al Bucureștiului, situat pe Calea Victoriei, numărul 35. Astfel, angajații companiei vor lucra în două clădiri alăturate: Tandem, sediul central din strada Matei Millo nr.5, și Palatul Telefoanelor.
În perioada 1995-2001, Palatul Telefoanelor a trecut prin ample lucrări de consolidare, iar mai apoi, începând din 2018, prin lucrări de construcții pentru finalizarea consolidărilor necesare și modernizarea clădirii.
Lucrările de modernizare au fost finalizate în 2024, permițând funcționarea conform legislației în vigoare. Valoarea investițiilor se ridică la peste 7 milioane de euro.
Palatul Telefoanelor, o clădire emblematică
Construcția Palatului Telefoanelor a început în septembrie 1931. Suprafața construită a fost de 977 metri pătrați, iar clădirea impunătoare prin cei 52 de metri înălțime avea subsol, parter, mezanin și 11 etaje.
Planurile clădirii au fost realizate de arhitectul american Louis Seabury Weeks, iar punerea în aplicare și detaliile au intrat în sarcina arhitectului român Edmond Van Saanen-Algi.
Clădirea în stil Art Deco a fost finalizată în 1933, fiind considerată, la vremea respectivă, un adevărat zgârie-nori, asemenea celor din New York. La inaugurare, pe 24 aprilie 1933, a participat M. S. Regele Carol al II-lea.
În perioada 1940-1946, Palatul Telefoanelor a fost supraetajat cu două etaje și extins pe latura Matei Millo – Ion Oteteleșanu. Clădirea se află pe Lista Monumentelor Istorice ale Municipiului București și face parte din Zona Protejată numărul 16 „Stradă simbol a orașului Calea Victoriei”.
Sunt protejate valorile arhitectural-urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor: trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică.
CITEȘTE ȘI: Orange, cifră de afaceri 242 milioane euro în trimestrul al doilea
MONEY BUZZ ■ ȘTIRI BUSINESS ■ ȘTIRI ECONOMICE ■ ȘTIRI FINANCIARE