Se incearca, din nou, vanzarea Cazinoului din Slanic Moldova

sursa foto: desteptarea.ro
sursa foto: desteptarea.ro

Cazinoul din Slanic Moldova, monument istoric, a fost scos la licitatie la sfârsitul lunii noiembrie, scrie ziarul local Desteptarea.

Cazinoul apartine SC Perla Moldovei SA, care este executata silit de catre SC Flora SA, iar licitatia de vânzare se face prin intermediul unui executor judecatoresc din Bacau.

Potrivit legii pentru protejarea monumentelor istorice, cladirile cu acest statut aflate in proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat pot fi vândute doar in conditiile exercitarii dreptului de preemtiune de catre Miniterul Culturii sau unitatile teritorial-administrative.

Ministerul Culturii a refuzat sa isi exercite dreptul de preemtiune si l-a transferat autoritatilor locale, respectiv Consiliul Judetean. La rândul sau, Consiliul Judetean a refuzat sa isi exercite dreptul de preemtiune si sa cumpere imobilul, cu un vot negativ in unanimitate dat de consilierii judeteni la ultima lor sedinta, din 29 noiembrie.

In cazul in care Consiliul Judetean ar fi cumparat imobilul, suma de plata ar fi fost de 1.410.750 lei fara TVA, sau 1.749.330 cu TVA (circa 400.000 euro), dar vicepresedintele Ionel Floroiu a explicat ca nu sunt bani pentru o asemenea achizitie.

Cazinoul a fost rididicat in anii 1892-1894 dupa planurile arhitectului George Sterian, devenind inima statiunii. Din 1948, aici se infiinteaza Casa de Cultura, iar in spatiile Cazinoului au mai functionat, pe lânga sala de spectacole, biblioteca oraseneasca sau unitati de servicii publice. Cazinoul are o suprafata construita de 1.847 mp si a facut obiectul a numeroase licitatii in ultimii ani, ramase fara rezultat.

 

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...