Școala de Carte și Meserii Lidl pentru absolvenții de gimnaziu

Tinerii care își doresc o carieră în retail se pot înscrie în programul de învățământ dual, în perioadele 29 iunie – 06 iulie și 22 – 24 iulie 2020.

Anul acesta, 10 dintre absolvenții promoției din 2017 care au finalizat stagiile de formare din cadrul programului, vor face parte din echipa Lidl România.

Ce este Școala de Carte și Meserii

Școala de Carte și Meserii este un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care îmbină eficient cunoștințele teoretice cu cele practice.

Proiectul a fost înființat în anul 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane (AHK România), iar prin intermediul lui, Lidl împreună cu alți 4 parteneri își propun să ofere absolvenților de școală gimnazială din 6 orașe din România oportunitatea de a alege, începând cu anul școlar 2020-2021, o educație în retail și de a se specializa în meseria de comerciant-vânzător.

În plus, în cadrul programului, Lidl le oferă elevilor și oportunitatea de a participa la sesiuni de practică în magazinele sale și de a-și dezvolta abilitățile necesare unei cariere în comerț.

În prezent, din promoția anului 2017 a programului, 10 absolvenți beneficiază de oportunitatea unei cariere în cadrul echipei Lidl România, devenind angajați ai retailerului.

Cât durează programul

Astfel, în perioadele 29 iunie – 06 iulie și 22 – 24 iulie, elevii din orașele din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara se pot înscrie la unul dintre liceele partenere, respectiv: Liceul Tehnologic „Elie Radu” din București, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov, Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași, Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu și Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”dinTimișoara.

În fiecare liceu din cele șase orașe, Lidl, alături de companiile partenere, formează o clasă de comerciant-vânzător, pe care o susține prin sesiuni practice de formare în magazinele din țară.

Cine se poate înscrie

Școala de Carte și Meserii în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani.

Cursurile se desfășoară pe parcursul a 3 ani, perioadă în care tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor ce susțin acest program.

Pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei/lună și de transport decontat și masă de prânz asigurată pe durată stagiilor de practică în cadrul magazinelor Lidl.

După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum și oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...