Schimburile comerciale dintre Germania și România au scăzut cu 10%

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România a scăzut puternic, cu minus 10%, ca urmare a crizei Covid-19, arată datele Oficiului Federal German de Statistică.

Exporturile totale către România au fost anul trecut în valoare de 15,8 miliarde EUR (minus 5,9%), iar importurile au însumat 13,5 miliarde EUR, cu 14,4% mai puțin decât în 2019.

Cu un volum comercial bilateral de 29,36 miliarde EUR în 2020, România se situează pe locul 19 în rândul partenerilor comerciali ai Germaniei, potrivit rezultatelor preliminare.

Principalul partener comercial al Germaniei este China, cu un volum total de 212 miliarde EUR, urmată de Țările de Jos (173 miliarde EUR) și SUA (171,6 miliarde EUR).

După o scădere accentuată a schimburilor comerciale în lunile aprilie și mai 2020, a început în septembrie o redresare vizibilă, care a continuat până la sfârșitul anului.

Deși a doua jumătate a anului a fost marcată de incertitudini din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, comerțul bilateral s-a redresat mai bine decât se estimase.

- publicitate -