Schimbarile aduse de Big Data in industria gamblingului online

Piata muncii va suferi schimbari substantiale in urmatoarea perioada, pe fondul dezvoltarii de noi tehnologii. Implementarea acestora va duce la disparitia unor joburi si va crea un dezechilibru economic ce poate fi combatut doar prin adaptarea la oportunitatile aparute si prin reformarea sistemului de invatamant, pentru a-l adapta noii ere digitale.

Aceste schimbari sunt evidente in industria jocurilor de noroc, unde dezvoltarea tehnologiei si interconectivitatea globala au facut ca aceasta sa devina mai atragatoare pentru o gama larga de utilizatori. Jocurile de noroc au evoluat de la cele simpliste jucate in China, pana la sloturile online moderne (pacanele online sau jocuri ca la aparate), ruleta, baccarat, etc. Industria gamblingului devine un model de evolutie si adaptare la inovatiile tehnologice si la oportunitatile deschise de inteligenta artificiala, inregistrand un volum de tranzactii de 37,91 miliarde de dolari in 2015. Se asteapta ca in 2020, acesta sa creasca pana la 59,79 miliarde de dolari.

Un factor esential in dezvoltarea acestei industrii il reprezinta faptul ca oamenii isi impartasesc online activitatile zilnice. Toate datele legate de activitatile online sunt colectate si analizate, oferind informatii pretioase furnizorilor de servicii online. Industria cazinourilor online are mai multe sanse sa se dezvolte daca foloseste rezultatele datelor colectate. Prin utilizarea acestora, operatorii si dezvoltatorii de jocuri de cazinou invata mai multe despre clienti si se asigura ca produsele si serviciile livrate satisfac pretentiile acestora. Big Data devine astfel un motor al dezvoltarii industriei, asa cum se intampla si in alte sectoare economice.

Profitand de capacitatea computerelor de a oferi informatii mai exacte decat orice fiinta umana, pentru companiile din industria jocurilor de noroc software-ul AI este solutia perfecta pentru a analiza obiceiurile consumatorilor si pentru a anticipa care produse s-ar putea impune in urmatoarea perioada.  Cazinourile online au astfel posibilitatea de a crea o lume virtuala ideala pentru consumatori: decor ideal , jocuri preferate, mize potrivite, etc. Un rol major il are inteligenta artificiala in stabilirea cotelor, utilizarea software-ului dand operatorilor posibilitatea de a oferi cote cat mai aproape de realitate.

Ca orice alta resursa, Inteligenta Artificiala poate fi un instrument utilizat de jucatori pentru a pacali sistemul si a obtine castiguri mai mari. Pentru a preintampina astfel de situatii, cazinourile online au servicii specializate care analizeaza toate tentativele de a forta software-urile de joc si impiedica intentiile de frauda.

Inteligenta artificiala este folosita si la combaterea dependentei de jocurile de noroc. Software-ul  AI poate ajuta la prevenirea consecintelor negative ale adictiei, prin identificarea acesteia inainte sa devina o problema. Un astfel de software a fost dezvoltat de cei de la BetBuddy, un furnizor care si-a concentrat activitatea pe dezvoltarea de solutii responsabile pentru jocurile de noroc. Acest software, care in Romania functioneaza in cazinourile care colaboreaza cu Paytech, foloseste algoritmi care detecteaza si raporteaza comportamentele cu risc ale jucatorilor.

Potentialul Inteligentei Artificiale este nelimitat. Aceasta s-a dovedit a fi o sursa care sa influenteze si sa modeleze modul in care dezvoltatorii sa abordeze inovatia in domeniu.  Utilizand AI, operatorii si dezvoltatorii de produse si servicii din industria jocurilor de noroc au mijloacele si instrumentele potrivite pentru a satisface generatiile actuale si viitoare de utilizatori, furnizandu-le experiente de cazinou personalizate.

- Publicitate -

7 din 10 români cred că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online

7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional,...

Lidl deschide un nou magazin în orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș

Lidl deschide un magazin în Sânnicolau Mare, județul Timiș, pe data de 15 aprilie. Acesta este situat pe Calea...