Schemă de fraudă cu certificate false de vaccinare pe Telegram

Experții Karspersky au descoperit că infractorii cibernetici au început să ofere certificate false de vaccinare contra unei sume de bani.

Atacatorii cibernetici se folosesc de această oportunitate pentru a obține venituri financiare, dar și pentru a fura datele personale ale utilizatorilor.

Schema de fraudă constă în contactarea utilizatorilor prin intermediul aplicației Telegram.

Aceștia sunt adăugați în grupuri denumite sub forma „COV-19 CERTIFICAT” și primesc informații despre cum pot obține certificatul verde fără a se vaccina.

Prețurile cu care se pun la vânzare aceste certificate false variază între 100-150 de euro, iar în unele cazuri atacatorii cer ca plata să fie făcută în criptomonede.

Utilizatorii care doresc să achiziționeze documentul în acest fel sunt îndemnați să trimită datele personale, sub pretextul că acestea sunt necesare pentru întocmirea certificatului.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...