Șase modele de ceasuri pentru fiecare stil

Ceas analog sau digital? Elegant sau sport? Există atât de multe opțiuni, încât poate fi destul de greu să alegi modelul potrivit pentru tine.

Un ceas de mână poate fi o investiție valoroasă, așa că atunci când faci o astfel de achiziție, este important să optezi pentru un model care să îți definească stilul. Iar pentru a-ți face alegerea mai ușoară, îți venim în ajutor cu o serie de sugestii.

Ceasul digital

Persoanelele active, care sunt pasionate de tehnologie, vor alege întotdeauna un ceas cu un design modern și cu un afișaj digital. Spre deosebire de ceasurile clasice, cele digitale dispun de mai multe funcții precum data, alarmă, cronometru, lanternă, ora mondială, ziua săptămânii, radio sau Bluetooth. 

Ceasurile digitale sunt disponibile într-o gamă variată de modele, însă cele pentru bărbați sunt de două tipuri. Există modelul G-Shock, preferat  în general de persoanele care practică sporturi outdoor, pentru că au o carcasă specială, cu un geam mineral, mult mai rezistent la șocuri și lovituri.

Însă, există și ceasuri digitale cu un design elegant, care pot deveni un accesoriu de lux, pentru orice bărbat. În general, ceasurile digitale moderne au brățări de oțel, și design mixt, practic o combinație între un cadran digital și un ceas clasic.

Ceasul sport

Cei care sunt mereu implicați în activități sportive au nevoie de un ceas confortabil cu un design minimalist și ușor de manevrat în orice situație. Pasionații de drumeții, bicicliștii sau jucătorii de baschet pot opta pentru ceasurile de la Garmin, care sunt cele mai potrivite pentru sportivi.

Este important ca ceasurile sport să aibă o curea ușoară, din cauciuc, material textile sau plastic, dar și funcțiile necesare unui stil de viață activ.

Ceasul elegant

Pentru cei care lucrează în zona de business și într-un mediu corporate, accesoriile sunt întotdeauna un etalon. Așa că un ceas elvețian elegant ar putea fi accesoriul ideal pentru un om de afaceri. Cu o curea metalică și un cadran minimalist, ceasurile de lux sunt o adevărată bijuterie, iar mulți bărbați și-ar dori să aibă în colecția lor ceasuri de la Longines.

Ceasurile casual

Ceasurile casual sunt ideale pentru persoanele care caută confort. Acestea au cadrane de dimensiuni medii, ușor de citit, fără elemente decorative stridente, fiind ideale pentru îmbrăcămintea de zi cu zi, sau pentru ținutele smart casual.

În general, ceasurile casual au brățară metalică din oțel inoxidabil sau din piele. Unele dintre ele funcționează pe bază de tehnologie digitală, având un display LCD sau LED, în timp ce altele funcționează pe baza unui mecanism analog.

În ceea ce privește design-ul, ceasurile casual îmbină stilul sport cu cel classic, și au un preț mult mai accesibil.

Ceasurile glamour

Persoanele pasionate de modă, care au un stil de viață extravagant, vor opta întotdeauna pentru ceasurile de mână sofisticate, glamour. Acestea au brățări metalice, cadrane masive, decorate cu pietre strălucitoare, iar uneori conțin chiar și diamante, perle sau safire. De asemenea, unele modele glamour sunt suflate cu aur sau platină.

Smartwatch

Pasionații de gadgeturi vor aprecia cu siguranță un smartwatch modern, care are o mulțime de funcții pe lângă un ceas clasic, inclusiv o conexiune la internet.

Aceste ceasuri au un display de tip touch screen, așa că utilizatorul poate accesa foarte ușor aplicațiile, cum ar fi funcția GPS, radio sau instant messaging. De asemenea, pe ecranul unui smartwatch pot fi urmărite videoclipuri, dacă ceasul este conectat la smartphone.

În plus, cu un smartwatch, utilizatorul poate iniția chiar și apeluri, dacă ceasul este conectat la telefon, printr-o conexiune Bluetooth.

Un ceas de mână poate spune multe despre stilul tău, așa că atunci când  alegi un asemenea accesoriu, ar fi ideal să ții cont de nevoile tale și să optezi pentru un model care să îți pună în valoare personalitatea.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...