Șase exemplare de genți Birkin, scoase la licitație în București

O colecție din București, alcătuită din cele mai rare, scumpe și râvnite accesorii feminine din lume, create de Hermès, a fost pusă în vânzare prin licitație, la casa Artmark.

Astfel, 6 celebre exemplare Birkin, modelul preferat al vedetelor, între care Kim Kardashian, Victoria Beckham sau Sarah Jessica Parker, se vor vinde pentru prima dată în România.

Evenimentul exclusivist, desfășurat online, este programat pentru marți, 8 decembrie, ora 18:30.

Modelele de lux Birkin, ce valorează împreună cât un tablou important de Nicolae Grigorescu ori cât cea mai scumpă mașină de lux din România, reprezintă adevărate obiecte de cult fashion.

Gențile Birkin nu se pot achiziționa pur și simplu de la magazinele Hermès, se comandă din timp – și nu de către oricine, doar clienții fideli, de mare buget, având acces la a comanda o asemenea geantă, și se așteaptă semnificativ, uneori ani de zile, pentru livrarea acestui model de geantă.

În mod excepțional, cu prilejul licitației din 8 decembrie, pentru a purta la braț o „bijuterie” Birkin, pasionatele acestui simbol al eleganței și exclusivismului nu mai sunt nevoite să aștepte pentru a intra în posesia superlativului absolut, ci le pot achiziționa direct din licitație.

Cel mai important model scos la licitație pornește de la 27.000 euro

Cea mai impresionantă și valoroasă apariție, între cele 77 de genți ale secțiunii licitației, între care 15 Hermès, este modelul „Birkin 30” din piele de crocodil.

Exemplarul este realizat în culoare Scheherazade Pink și are un preț de pornire de 27.000 euro, raportat la un preț de magazin de 82.000 de euro.

Preţurile unei genți Birkin din piele de crocodil sau struţ pornesc de la un minim de 20-30.000 de euro și pot ajunge până la 300-350 de mii de euro (recent un model Birkin Himalaya Crocodile Diamond s-a adjudecat, la o licitaţie din Hong Kong, cu 350.000 de dolari).   

Un exemplar de culoare Rose Pourpre, realizat din piele Chèvre, are un preț de pornire de 8.000 de euro, raportat la prețul de listă de 18.000 de euro.

Tot de la un preț de 8.000 euro va porni, pe 8 decembrie, modelul „Birkin” din piele Togo, de culoarea Anemone.

Pentru o valoare conservatoare, de doar 6.500 de euro, va începe licitația modelul „Birkin 35”, din piele Clemence, de culoare Etain etc.

Modelele Hermès din Licitația de Crăciun, însoțite de certificate de autenticitate și de cutia originală, pot fi admirate începând de astăzi, vineri, 28 noiembrie, în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

Cele mai multe tranzacții cu terenuri din București includ foste platforme industriale

În perioada iulie 2022 - iunie 2023, au fost tranzacționate în București și în zona limitrofă, terenuri cu o...