Sărbători în pandemie: 92% dintre români le vor petrece acasă

Românii se pregătesc pentru al doilea an consecutiv să-și petreacă Sărbătorile în condiții de pandemie, mai mult acasă, arată un sondaj CEC Bank.

Astfel, 92% dintre români spun că vor petrece sărbătorile acasă, cu familia, și doar 3,5% au planuri să plece în vacanță, în timp ce 4,6% plănuiesc ieșiri în oraș.

Bugetul mediu pe care românii vor să-l cheltuie cu ocazia sărbătorilor, incluzând cadouri și masa de Crăciun, este 1.017 lei.

În aceste condiții, 29% dintre respondenți spun că vor cheltui sub 500 lei și doar 4,13% își permit să cheltuie de sărbători mai mult de 3.000 lei.

48% dintre respondenți spun că își vor reduce cheltuielile de sărbători față de anul trecut, iar la polul opus, doar 18% își permit să cheltuie mai mult decât anul trecut.

Pentru masa de Crăciun, 42,5% dintre români sunt dispuși să cheltuie mai puțin de 300 lei, 33,8% între 300 și 600 lei și doar 23,6% alocă un buget mai mare de 600 lei.

Bugetul mediu alocat cadourilor este 509 lei, iar 65% dintre respondenți vor să se încadreze sub acest plafon.

În același timp, doar 9,5% plănuiesc să cheltuie mai mult de 1 000 lei.

În ceea ce privește bradul de Crăciun, 13% spun că nu vor împodobi un brad, 56% vor folosi bradul artificial din anii trecuți, iar 30,5% spun că și-ar cumpăra un brad cu maxim 150 lei.

Cadourile de Crăciun se cumpără cu cash, la mall

64% dintre respondenți plătesc cash pentru cumpărăturile de sărbători, iar cardurile de debit și de credit au o pondere de puțin peste 24%.

Mall-urile rămân destinația preferată pentru cumpărăturile de sărbători (39% dintre respondenți).

Interesant este că producătorii locali urcă pe locul doi (circa 27% dintre respondenți), devansând cumpărăturile online (18,5%).

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...