Sărbătoarea pâinii la Cora

.
.

Sărbătoarea Pâinii la cora, eveniment care se desfășoară în fiecare an în lunile mai-iunie, a impusionat vânzările la pâine și a reușit să convingă românii să cumpere specialități. Astfel, preferințele s-au mutat încet dar sigur de la franzelă, la tipuri de pâine mai elaborate precum baghetele, pâine cu semințe, pâine cu cartofi etc.

Categoria baghetelor a înregistrat o creștere de 12% în 2013 față de 2012, în timp ce categoriile de pâini obișbuite precum  franzela sau pâinea rotundă, au avut o crestere de 3,2%. În ceea ce privește vânzarea totală la pâine, cora a înregistrat o creștere de 19% în 2013 fața de 2012.

Ana Maria Florea-Harrison, responsabil PR cora Romania

“Ne aflăm deja la a treia ediție a acestei minunate Sărbători care a ajutat clienții cora să descopere specialități savuroase, pregătite în cuptoarele proprii de brutarii noștri. Anul acesta, Sărbătoarea Pâinii vine cu mai multe concepte originale: Pâinea brutarului cora, Pâinea Vrac, Pâini speciale cu semințe, Pâini grecești – rețete unice pe piață, Pâini franțuzești și Pâini italiene.”

Pâinea vrac: este o pâine la metru, după principiul  îți alegi cât poți duce; Este ideală pentru picnic și evenimente în aer liber, asezonându-se perfect cu garniturile dumneavoastră.

Pâinea Brutarului cora : are un gust desăvârșit al pâinii de odinioară fiind coaptă pe vatră și este apetisantă datorită metodelor de producție tradiționale.

 Pâinile speciale cu semințe: sunt o simfonie de arome și gusturi, dată de selecția de cereale și semințe.

Pâinile grecești : sunt produse după rețete autentice din Grecia, din făină fină de grâu dur, au culoare aurie, un miez elastic, arome și texturi unice. Aceste rețete se găsesc în acest moment numai la cora.

Pâinile franțuzești: sunt coapte pe vatra, au o coaja crocanta specifică pâinii franțuzești, iar procesul de fermentare le conferă un gust unic.

Pâinile italiene: sunt produse după o tehnologie laborioasă, presupunând timpi lungi de odihnă și de dospire petru a obține savoarea caracteristică.

 

Sărbătoarea Pâinii la cora se desfășoară astfel:

14-20 mai  în magazinele din București (Sun Plaza, Pantelimon, Lujerului, Alexandriei), Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca.

28 mai-03 iunie  în magazinele din Constanța City Park, Constanța Brătianu, Drobeta Turnu Severin, Bacău și Ploiești.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...