Șapte tramvaie Bozankaya au intrat în circulație la Iași

Începând cu 6 iunie, primele tramvaie Bozankaya au fost puse în circulație la Iași. În aceeași zi a fost inaugurat și centrul intermodal din bulevardul Virgil Săhleanu.

Cel de-al șaptelea tramvai Bozankaya construit pentru municipiul Iași a ajuns în Depoul CTP în cursul serii de miercuri, 1 iunie.

Primele șase garnituri au fost primite în perioada septembrie 2021 – mai 2022. Alte nouă tramvaie vor ajunge la Iași până la sfârșitul acestui an.

Licitația pentru achiziția celor 16 tramvaie a fost împărțită în trei loturi, corespunzătoare a trei proiecte cu finanțare europeană care includ și lucrări de modernizare a liniilor de tramvai.

Valoarea totală a achiziției este de 140.964.270 lei, fără TVA (167.747.481,3 lei, cu TVA), adică circa 33,8 milioane de euro.

Cele 16 tramvaie Bozankaya au o lungime de circa 30 de metri și o capacitate de transport totală de circa 250 de locuri.

Tramvaiele au podea joasă și sunt echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalație audio – video în interior, anunțuri vocale exterioare în stații.

Tramvaiele au revenit pe traseul cu numărul 5, iar itinerariul va fi Dacia – bd. Nicolae Iorga – Țesătura – Baza 3 – Rond Țuțora – retur. Astfel, vagoanele vor înlocui autobuzele pe această rută.

CITEȘTE ȘI: Primele două tramvaie Bozankaya circulă de astăzi în Timișoara

- publicitate -