Șapte din zece investitori au un apetit în creștere pentru proiecte verzi

72% dintre investitori au un apetit ­mai mare pentru portofolii de proiecte verzi, iar 60% din marile companii susțin că își accelerează tranziția către o economie verde.

Pentru 33% dintre companii, sănătatea și starea de bine a angajaților ocupă primul loc în topul celor mai urgente priorități de sustenabilitate în următoarele 12 luni, arată studiul ING.

Aproximativ 32% dintre companii spun că se vor concentra pe inovațiile în produse și servicii verzi, precum și pe gestionarea sustenabilă a lanțului de aprovizionare.

Mai mult, 30% dintre acestea pe reducerea amprentei de carbon.

În ceea ce privește emisiunile de obligațiuni, 46% dintre investitorii instituționali au un apetit crescut pentru obligațiunile sociale, 43% pentru obligațiunile de sustenabilitate, iar 41% pentru obligațiunile verzi.

În topul priorităților de sustenabilitate ale investitorilor pentru 2021 se află combaterea schimbărilor climatice (52%) și gestionarea responsabilă a lanțului de aprovizionare (42%).

Interesant este că în urma pandemiei, 57% dintre companii și-au intensificat planurile de transformare sustenabilă.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...