Șantierele navale Vard din Brăila și Tulcea vor fuziona

Trending

Şantierele navale Vard Brăila şi Tulcea vor fi integrate într-o singură entitate administrativă începând cu data de 30 iunie 2021.

Fuziunea va duce la formarea celui mai important jucător de pe piaţa românească în industria construcţiilor navale, cu peste 5.000 de angajaţi proprii.

Acestora li se adaugă alţi 2.000 de angajaţi ai companiilor care lucrează pe cele două şantiere.

Fuziunea reduce costurile de producţie, simplifică procesul decizional, reduce costurile administrative, elimină activităţile duble sau paralele, combină activităţile de serviciu desfăşurate în cele două şantiere, sporind calitatea, a declarat Alberto Maestrini, CEO Vard

Șantierul naval Vard Tulcea a fost fondat in 1975, pe malul drept al fluviului Dunărea, la mila marină 39,5 șio are o suprafata de 750,000 mp.

Șantierul naval Vard Brăila a luat fiinţă în anul 1940 şi este amplasat pe malul stâng al Dunării. Facilităţile şantierului permit montarea şi repararea simultană a 12 nave, lansarea şi ridicarea navelor pe un transbordor acţionat de vinciuri hidraulice, armarea navelor la cheuri în lungime totală de 1.300 de metri, manipulări cu poduri şi macarale de 15 şi 50 de tone.

- Publicitate -

Ultimele

Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a ajuns la 9%

Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a urcat vertiginos până la 9% în 2022, marcând o creștere...

Trebuie să citești