Sameday va folosi pungi din plastic 100% reciclat în procesul de livrare

  • Sameday anunță că din aprilie va folosi pungi din plastic 100% reciclat în procesul de livrare;
  • Planul companiei urmărește să reducă semnificativ impactul pe care activitatea de curierat o are asupra mediului.

Compania de curierat se angajează ca 30% din sumele colectate să fie folosite pentru a identifica și testa diferite variante de pungi eco-friendly, urmând ca în cel mult 6 luni să ofere clienților primul ambalaj 100% bio-degradabil din curierat.

70% din sume se vor regăsi în bonusuri de performanță ale angajaților cu scopul de a impulsiona îmbunătățirea timpilor de preluare și livrare a coletelor.

Sameday a implementat mai multe măsuri cu scopul de a reduce efectele negative ale serviciilor de curierat asupra mediului.

Dezvoltarea serviciului easybox (aproape 400 de lockere deja instalate în toată țara) a permis reducerea amprentei de carbon cu peste 95%, datorită numărului mic de rute parcurse de un curier pentru livrarea comenzilor.

Compania livrează din 2019, în București, cu șase mașini 100% electrice și își propune ca până la finalul anului flota să ajungă la 70 de unități. De asemenea, centrul logistic Sameday din Chitila este alimentat cu energie 100% verde, iar peste 90% dintre contractele Sameday sunt semnate electronic, reducându-se astfel consumul de hârtie și de alte consumabile.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...