Sala Polivalenta din Craiova este gata

sursa foto: mdrt.ro

Miercuri, 7 noiembrie, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii Sala Polivalentă de 4.000 de locuri din municipiul Craiova.

Primăria Municipiului Craiova a demarat în anul 1997 lucrările de refacere a sălii, afectată de incendiul din noiembrie 1994.

Lucrările demarate de primăria Craiova au fost executate cu perioade lungi de întrerupere, fiind sistate în perioada 2003-2005.

Necesitatea continuării finanţării pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii se impunea atât din punct de vedere economic, cât şi social. Astfel, la solicitarea autorităţilor publice locale, Compania Naţională de Investiţii S.A. a preluat obiectivul de investiţii. Proiectul a vizat integrarea structurii existente rămasă după incendiu (consolidată şi extinsă până în anul 2005) şi actualizarea documentaţiei tehnice în conformitate cu prevederile normativelor tehnice în construcţii, instalaţii şi mediu valabile la acea dată.

Capacitatea sălii este de peste 4.000 de locuri în tribune, în cazul competiţiilor sportive, cu posibilitatea de extindere, în cazul conferinţelor sau activităţilor culturale, până la 6.000 de locuri.

Sala este prevăzută cu 6 vestiare, cu duşuri şi grupuri sanitare proprii, două zone de recuperare, cabinet medical şi antidoping şi sală de forţă. De asemenea, sala are un centru şi o tribună specială destinată presei. Suprafaţa de joc are o dimensiune maximă de 35 x 45 m şi se pretează la multiple discipline sportive.

Valoarea investiţiei se ridică la suma de aproximativ 79.200.000 lei, cu TVA şi alte taxe incluse. Această sumă se referă atât la lucrările de infrastructură, precum şi la cele privind lucrările de amenajare teren şi instalaţii exterioare, dotările pentru sala de forţă şi pentru vestiare, echipamentele tehnologice independente cu durată mare de serviciu, dar şi dotări pentru suprafaţa de joc, scaune şi tabela electronică principală.

Tot în cursul zilei de ieri, Compania Naţională de Investiţii S.A. şi beneficiarul lucrării, respectiv Primăria Municipiului Craiova, au încheiat şi protocolul de predare primire a obiectivului de investiţii finalizat.

 

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...