Să ne refacem Pământul – Participă și tu

Indeco Grup oferă membrilor săi îndeplinirea eficientă și rentabilă a obligațiilor care decurg din Legea privind gestionarea deșeurilor de ambalare.

În îndeplinirea acestor obligații, Indeco Grup organizează activități de colectare separată, transport, recuperare și reciclare a deșeurilor de ambalaje. Reciclarea este restaurarea proprietăților primare ale unui material și reutilizarea acestuia pentru a face un produs nou.

Reciclarea este o modalitate de a transforma lucrurile vechi în altele noi, o modalitate de a transforma deșeurile în produse noi pe care le cumpărăm și le folosim.

Multe lucruri despre care credem că sunt deșeuri, pot fi reciclate în produse noi și astfel reutilizate: sticle de plastic, ziare, cutii, borcane, sticle și multe altele.

Ce este colectarea separată a deșeurilor?

Pentru ca deșeurile să fie reciclate, trebuie mai întâi să fie separate de deșeurile care nu sunt reciclabile. Această separare este cea mai eficientă atunci când devin deșeuri – în cazul ambalajelor, după utilizarea produselor pe care le conțin.

Aceasta se numește separare la sursa de formare. Separarea la sursă generează poluarea deșeurilor reciclabile și permite utilizarea lor în continuare ca materiale în producția unei game mai largi de produse de calitate superioară.

În plus, față de furnizarea de materii prime secundare pentru producția de produse noi, colectarea separată reduce cantitatea de deșeuri care este depozitată în depozit, ceea ce economisește costurile financiare și prelungește durata de viață a depozitelor de deșeuri și, în general, reduce impactul dăunător al activităților umane asupra mediului.

Principalul participant la procesul de colectare separată suntem noi oamenii, consumatorii în masă de bunuri ambalate. Fără participarea umană, este imposibil ca sistemele de colectare separată să funcționeze cu succes.

Prin urmare, trebuie să schimbăm modul în care am eliminat gunoiul de ani de zile. Când se vor convinge toți că este necesar să participe și să acționeze împreună, colectarea separată va fi mai eficientă. Depinde de oameni să facă un efort.

Dacă nu ai aruncat separat deșeurile până acum, ar trebui să începi să o faci. Fă tot ce contribuie la protecția mediului și reduce cantitatea de gunoi.

Astfel, micile eforturi zilnice pe care le depune toată lumea, vor avea un efect direct și imediat asupra lumii din jurul nostru. Reutilizarea este o modalitate de a reduce deșeurile folosind lucrurile de mai multe ori, în loc să le arunci sau să le reciclezi.

Multe lucruri pot fi refolosite acasă. Companiile de asemenea, pot economisi și prin reutilizare. Repararea articolelor uzate sau deteriorate este, de asemenea, o modalitate de reducere a deșeurilor.

Câteva idei de reutilizare acasă

Reutilizează plicurile vechi acoperind numele și adresa cu un autocolant sau hârtie. Scrie și desenează pe foi de hârtie pe care ai folosit doar o față. Scoate punga de plastic în care ți-ai adus cumpărăturile acasă și mergi la magazin cu ea data viitoare. Plantează o floare într-o sticlă / cutie de plastic în loc să cumperi un ghiveci.

- publicitate -

trebuie să citești