S-a lansat SmartPay, primul serviciu alternativ de plăți autorizat de BNR

SmartPay este prima soluție alternativă de plăți prin Open Banking autorizată de BNR din România.

Smart Fintech, dezvoltatorul acesteia, își propune pentru 2021 să proceseze un volum de câteva mii de tranzacții de plată lunar prin noua soluție.

La nivel european, piața serviciilor de Open Banking ia amploare și potențialul de creștere pentru companiile care activează în această industrie este considerabil.

În România, Smart Fintech este singurul furnizor terț de plăți autorizat, comparativ cu Germania, unde sunt 35 de furnizori, și cu peste 500 de companii autorizate la nivelul UE.

SmartPay poate fi folosit ca alternativă pentru orice plată online cu cardul pentru cumpărături, facturi sau utilități, fie ca accelerator de plăți.

Serviciul a fost creat sub egida directivei europene PSD2 privind serviciile de plată, ce face posibilă includerea și altor jucători în sectorul financiar, pe lângă bănci și serviciile tradiționale ale acestora.

Avantajele SmartPay sunt comisioanele mai prietenoase față de plățile tradiționale cu cardul și timpul mai redus de transfer.

Un beneficiu important pentru partenerii SmartPay este că aceștia nu mai au nevoie de licență suplimentară din partea BNR pentru inițierea de servicii de plată, produsul fiind deja acreditat.

De asemenea, partenerii nu mai sunt nevoiți să facă mai multe integrări pentru fiecare bancă în parte, integrarea cu SmartPay fiind suficientă, produsul fiind deja integrat cu cele mai importante bănci din România.

Băncile integrate până acum sunt BRD, BCR, Banca Transilvania, ING Bank, CEC Bank și Raiffeisen Bank, la care se vor adăuga alte 10 bănci până la finalul anului 2021.

MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...