S-a lansat o platforma cu circuit închis destinată închirierilor de locuințe

A fost lansat Renters.ro, o platforma cu circuit inchis pentru chiriasi si proprietari verificati.

Proiectul Renters este gandit pentru proprietari si chiriasi alesi cu atentie, iar interactiunile dintre ei au loc în cadrul unui proces cu etape clare, construite special pentru a elimina toate problemele din sistemul actual de inchiriere.

Lipsa de inovatie si profesionalism, lipsa de incredere, transparenta si confidentialitate sunt doar cateva din cauzele pentru care piata imobiliara de inchirieri actuala este nesatisfacatoare atat pentru proprietari cat si pentru chiriasi. Tot din aceste cauze, relatia directa proprietar-chirias este dificil de realizat; acestia, in loc sa colaboreze fara probleme, sunt in prezent impartiti in doua tabere care se privesc cu suspiciune. In acest context, Renters.ro propune un spatiu eficient in care proprietarii si chiriasii isi pot gestiona cererea si oferta deschis.

Astfel, in perioada iulie – septembrie 2015 platforma Renters.ro invita pentru inscriere atat proprietarii de locuinte destinate inchirierii, cat si chiriasii care doresc ca aceasta tranzactie sa se desfasoare de acum inainte intr-un climat de normalitate si transparenta. Pentru ca se acorda o importanta deosebita procesului de inregistrare si verificare, utilizatorii vor primiun e-mail pentru inceperea acestuia, in ordinea inscrierii initiale pe Renters.ro.

Dupa procesul de verificare, formula unica de matching de pe Renters selecteaza eficient datele, astfel incat doar profilele de proprietari si chiriasi cu filtre care se potrivesc pot intra in contact. In acest fel se castiga foarte mult timp de ambele parti, iar negocierile si contractele se incheie usor, pentru ca se porneste deja de la o baza comuna importanta. Chiriasii vad o selectie a locuintelor de inchiriat care li potrivesc si isi pot exprima interesul aplicand la o anumita oferta; proprietarilor li se afiseaza profiluri care corespund cerintelor lor si pot trimite unui potential chirias o invitatie. In momentul in care exista matching, cele doua parti se pot contacta, iar proprietarul va folosi butonul de Conectare atunci cand s-a hotarat la un anumit chirias. In continuare, relatia proprietarului si a chiriasului va fi mult imbunatatita de folosirea sectiunii MyHome. Astfel, chiriasii si proprietarii pot gestiona eventualele schimbari din casa si pot schimba rapid informatii prin sistemul de mesaje private. Inainte de terminarea contractului, la un timp stabilit de comun acord, profilele lor pot fi din nou disponibile pentru cautare si astfel se scurteaza timpii necesari unei noi inchirieri. La terminarea contractului, ambele parti pot scrie un review despre experienta avuta.

Prima etapa de inscrieri este programata pentru un numar limitat de persoane, insa cand se atinge pragul planificat de proprietati verificate, inregistrarea pe Renters va deveni publica; se va pastra insa aceeasi importanta acordata procesului de verificare, motiv pentru care experienta pe care utilizatorii o vor avea pe platforma se va desfasura in conditii de siguranta maxima si de incredere reciproca, intr-un mod placut si eficient. Prin urmare, proprietarii si chiriasii ce doresc sa-si poata inchiria in viitorul apropiat locuintele fara stres, discutand cu oameni asemeni lor, sunt rugati sa se inscrie pe Renters.ro. Dupa inscriere (procesul de verificare necesita putin timp), vor primi un e-mail pentru inregistrare. Pentru aceasta, fiecare proprietar sau chirias va completa un profil personal amanuntit, cu date referitoare la locuinta de inchiriat pe care o detine sau pe care si-o doreste. In cazul in care un proprietar detine mai multe locuinte, fiecare dintre acestea va avea profilul ei separat. Este bine de stiut ca, tocmai din dorinta de a strange laolalta oameni de incredere, cu valori comune, procesul de a fi acceptat este unul selectiv, iar criteriile pot fi subiective. Astfel, dupa inregistrare, utilizatorul poate fi contactat de un consultant Renters pentru validarea informatiilor din profil. Vor fi luate in calcul recomandarile venite din partea unor persoane care sunt deja verificate, precum si conturile personale din social media, cum sunt Facebook sau LinkedIn.

Pe Renters exista o sectiune si pentru agenti imobiliari, insa pozitia acestora este exclusiv aceea de consilier la cerere, fara niciun rol activ in platforma. Spre deosebire de siteurile imobiliare, proprietarii intra pe Renters.ro in legatura nemijlocita cu potentialii chiriasi si doar in cazul in care un proprietar sau un chirias doreste consiliere specializata din partea unui anume agent imobiliar, cauta un profil care sa le inspire incredere si solicita punctual ajutor. Agentii se pot inregistra cu un profil serios, care contine, pe langa date generale de identificare, informatii despre experienta acumulata si zona in care se considera specialisti. Odata ce au fostinvitati de catre un utilizator, ei trebuie sa faca propuneri care, daca vor fi acceptate, vor face vizibile si datele de contact ale persoanei respective.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...