S-a deschis prima casă de tip familial din sectorul 6

.
.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Sectorului 6 Bucureşti şi HHC România inaugurează prima casă de tip familial dintre cele două necesare pentru a închide Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi  „Sf. Andrei”, ultimul centru de plasament de tip vechi din Sectorul 6, Bucureşti.

 

 

La data de 15 aprilie 2014, ora 14.00, în Bucureşti, str. Aleea Istru, nr. 4, va avea loc inaugurarea oficială a primei case de tip familial din proiectul de închidere a centrului de plasament de tip vechi „Sf. Andrei”. 12 dintre cei 22 de copii rămaşi la Sf. Andrei în urma unui complex proces de dezinstituţionalizare vor avea în sfârşit o casă şi o familie.

 

 

Proiectul de închidere a Centrului de plasament „Sf. Andrei” a început la finalul anului 2011, în urma unei întâlniri ce promitea să se transforme într-un parteneriat pe termen lung între HHC România şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 6 Bucureşti. La momentul acela „Sf. Andrei” găzduia 48 de de copii cu nevoi speciale, fiecare având o poveste emoţionantă. Una dintre ele începea așa…

 

 

„Eu sunt Ionuţ, am 15 ani şi sunt aici, la „Sf. Andrei”, de când aveam 9 ani. Când eram mic, mi-au spus că nu o să pot să învăţ la fel de uşor precum ceilalţi copii, aşa că mama m-a trimis la o şcoală specială. Şcoala era foarte departe de casa noastră şi mama nu putea să vină să mă ia în fiecare zi acasă. Aşa că stăteam mai mult pe la internat. Într-o zi, acum câţiva ani, mama nu a mai venit. Nu mi-a spus nimeni de ce, mi-au spus doar că mama nu mai vine şi că trebuie să plec la „Sf. Andrei”…”

 

Treptat, legătura dintre mamă şi fiu s-a pierdut definitiv şi, în 2005 Ionuţ a fost mutat în Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi „Sf. Andrei”. De atunci, Ionuţ nu a încetat să întrebe unde este mama lui, care nu l-a mai vizitat niciodată.

 

 

Pentru Ionuț şi pentru cei 21 de copii aflaţi încă în instituţie, HHC România şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Sectorului 6 din Bucureşti inaugurează prima casă de tip familial.

 

 

Procesul de închidere a centrului de plasament s-a desfăşurat pe mai multe planuri.

- Publicitate -

Ultimele

Clariant închide fabrica de bioetanol din comuna Podari, județul Dolj

Gigantul elvețian Clariant a luat decizia de a-și opri producția de bioetanol sunliquid la Podari, județul Dolj și de...