Roșiile românești au ajuns în hipermarket-uri și piețe

Primii producători de roșii românești produse prin „Programul de sprijin pentru tomate cultivate în spaţii protejate” au livrat deja marfa pe piețele din România și hypermarketuri.

Dintre aceștia, un număr de șase fermieri din localitatea Izbiceni, județul Olt, au scos deja la vânzare primele roșii autohtone în Piața din Pucheni, dar și în marile rețele comerciale.

Un alt fermier provine din localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța. El este primul producător agricol care a depus dosarul pentru primirea sprijinului aferent pentru tomate cultivate în spaţii protejate.

Andrei Ianțoc a cultivat tomate în seră pe o suprafață de 8.600 de metri pătrați, obținând o producție de 30 tone de roșii care au mers spre consumatorii din România.

Producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă, punând la dispoziție mărfuri de calitate și proaspete.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...