Rombat a deschis o fabrică de baterii dedicate mașinilor cu sisteme start-stop

sursa foto: automarket.ro
sursa foto: automarket.ro

Rombat Bistriţa a inaugurat o nouă fabrică în care va produce anual 700.000 de baterii pentru maşinile cu tehnologia start-stop şi frână regenerativă.

„Investiţia pe care o inaugurăm este un răspuns la cererile de azi şi de mâine ale clienţilor noştri şi în mod special ale clienţilor producători de automobile”, a declarat Ioan Repede, director general al Rombat.

Situată în municipiul Bistriţa, noua capacitate de producţie Rombat reprezintă o investiţie de 83,4 milioane de lei (17 milioane de euro), din care 32,8 mil. lei cu finanţare guvernamentală nerambursabilă.

„Noua capacitate de producţie este proiectată pentru fabricarea de baterii auto destinate maşinilor dotate cu sistemul start-stop şi frână regenerativă. Aceste sisteme sunt folosite de fabricanţii de automobile pentru a îndeplini cerinţa obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120 g CO2/km. Prin deschiderea noii capacităţi de producţie, compania ţinteşte o piaţă a viitorului pentru care este pregătită să livreze anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB şi AGM”, a anunţat, într-un comunicat remis redacţiei, producătorul român.

Compania a investit peste 17 milioane de euro, din care 15,4 milioane de euro doar în utilaje, iar restul în construcţia halei.

Hala de producţie are o suprafaţă totală de aproximativ 5.000 de metri pătraţi împărţiţi în 3 ateliere de producţie  (fabricare plăci, asamblare şi formare baterii) şi o zonă de depozitare baterii.

În toate cele trei unităţi de producţie pe care compania le deţine la Bistriţa, Rombat fabrică baterii convenţionale atât pentru automobile, cât şi pentru aplicaţii heavy duty. Pe piaţa externă, ROMBAT îşi vinde peste 60% din producţie în ţări precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie ş.a., în Franţa deţinând cea mai mare cotă de piaţă, de  peste 10%.

- publicitate -

trebuie să citești