Românilor nu le place să călătorească singuri. Sub 10% călătoresc cu grupul de prieteni

Un procent de 25.1% au spus că deși nu călătoresc singuri, ar vrea să o facă în viitor

Când vine vorba de călătorii pe cont propriu, 60.4% dintre români au spus că nu călătoresc singuri niciodată și nici nu vor să încerce, în timp ce 25.1% au spus că deși nu călătoresc singuri, ar vrea să o facă, conform unui studiu Kiwi.com

Un procent de 14.5% dintre români sunt confortabili cu ideea de a merge singuri în vacanță (un procent considerabil mai mic comparativ cu media de 26.4% la nivelul țărilor incluse în studiu).

Întrebați ce i-ar motiva să călătorească pe cont propriu sau să încerce, 42% dintre respondenții români au spus că principalul motiv din spatele acestei decizii ar fi libertatea de a-și seta bugetul și de a-și planifica activitățile.

Alți 27.6% ar alege o vacanță pe cont propriu pentru a avea o experiență mai autentică, cunoscând localnici în timp ce află mai multe despre cultura locală.

14.4% dintre cei intervievați de Kiwi.com au spus că aleg să călătorească pe cont propriu sau ar alege să călătorească în acest fel pentru că merg la rude sau prieteni, iar 13.2% au spus că le-ar fi mai ușor să cunoască oameni noi.

Cu cine merg românii în vacanță

44% dintre români spun că partenerul de viață este principalul partener de călătorii, iar 36.6% spun că, atunci când merg în vacanță, călătoresc alături de întreaga familie.

Doar 9.8% dintre români călătoresc singuri, în timp ce un procent și mai redus, de 9.2%, călătoresc cu grupul de prieteni.

MAI MULTE | ȘTIRI FINANCIARE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

CITEȘTE ȘI: Cât pot să călătorească europenii cu banii câștigați într-o zi

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...