Românii lasă cel mai des un bacșiș de 10% din valoarea consumației

Majoritatea românilor (55%) sunt generoși, lăsând bacșiș 10% din valoarea consumației, arată o analiză a platformei Bookingham.

Alți 30% dintre participanții la studiu au afirmat că lasă 5% sau mai puțin din valoarea notei finale, iar 9% răsplătesc serviciile primite cu bacșișuri de 15% sau mai mult.

La polul opus, doar ce 6% dintre români au declarat că nu lasă bacșiș deloc.

Ce vârstă și venituri au românii care lasă bacșiș

Dintre cei care lasă 5% bacșiș, majoritari sunt cei mai tineri – cu vârste sub 18 ani (60%) – și cei cu venituri sub 1.500 lei pe lună (40%).

La cealaltă extremă, printre cei care lasă 15% sau mai mult, se găsesc majoritar persoanele între 18-25 ani și cei cu venituri lunare între 2.500-3.000 lei.

Cifrele arată că 60% dintre cei cu venit de peste 5.000 lei lunar lasă bacșiș de fiecare dată la restaurant, în timp ce doar 25% dintre cei cu venituri sub 1.500 lei fac asta.

Pe de o parte, 75% dintre respondenții cu venituri lunare mai mici de 1.500 lei spun că cea mai mare contribuție individuală la un bacșiș nu depășește 20 lei.

Pe de altă parte, 47% dintre cei cu venituri lunare mai mari de 5.000 lei declară că cea mai mare sumă pusă la un bacșiș a fost de minimum 40 lei.

Locuitorii din Muntenia sunt cei mai generoși când lasă un bacșiș. Oltenii sunt cei mai zgârciți

Întrebați cât de des lasă bacșiș atunci când ies în oraș, 61% dintre respondenții din Muntenia au răspuns că de fiecare dată.

60% dintre dobrogeni obișnuiesc același lucru și foarte aproape se situează și moldovenii, alături de bucovineni, care lasă bacșiș în proporție de 59%.

Oltenia se află la polul opus. Doar 36% dintre respondenții din această regiune au declarat că lasă bacșiș de fiecare dată când ies în oraș.

Alături de olteni, sub media pe țară a românilor care lasă bacșiș de fiecare dată (53%), se află și Banat, Crișana (47%) și Transilvania (50%).

De remarcat a fost faptul că dobrogenii (70%) sunt cei mai mulți care lasă bacșiș 10% din valoarea notei finale. 

- Publicitate -

Ultimele

Octombrie a fost cea mai bună lună din acest an pentru piața imobiliară din România

Octombrie a fost de departe cea mai bună lună din acest an pentru piața imobiliară din România din punctul...