Românii își schimbă obiectele sanitare mai rar decât este recomandat

92% dintre români își schimbă obiectele sanitare, de igienă personală și accesoriile din baie mai rar decât recomandă specialiștii, arată o analiză Jolly.

Astfel, Asociația Americană de Stomatologie recomandă ca peria de dinți să fie schimbată o dată la 3 sau 4 luni, chiar și mai repede în cazul în care ai fost răcit. 

63% dintre românii incluși în studiu au spus că își schimbă periuța de dinți o dată la 3 luni, iar 23% au afirmat că o schimbă lunar.

Restul de 14% au declarat că o schimbă între 4-6 luni sau dețin una electrică.

Potrivit Women’s Health, peria de păr sau pieptenele necesită înlocuire completă de cel puțin două ori pe an.

Cu toate acestea, românii schimbă acest articol mai rar de atât. 39% dintre participanții la studiu au afirmat că își înlocuiesc peria de par mai rar decât o dată pe an, 31% o schimbă o dată pe an și numai 20%, o dată la 6 luni.  

Dacă o folosești zilnic lama de ras, specialiștii recomandă schimbarea acesteia o dată la 1-2 săptămâni.

Dacă o folosești o dată la 2 zile, ar trebui s-o schimbi la 2-3 săptămâni, iar dacă o folosești numai de 2 ori pe săptămână, poți s-o schimbi o dată la 4-6 săptămâni. 

Conform analizei Jolly, 37% dintre români își schimbă lama de ras o dată pe lună, 33% o dată pe săptămână, și 19% au afirmat că o aruncă după fiecare utilizare.

Restul, fie o folosesc până se uzează, fie nu dețin una.

The Cleaning Institute recomandă ca prosoapele de baie să fie spălate după 3-5 utilizări, și schimbate complet o dată la 2-3 ani. Aceleași recomandări se aplică și în cazul halatelor de baie.

26% dintre respondenți au spus că își înlocuiesc prosopul de baie după fiecare utilizare, 37% fac asta o dată la 3 zile, și 29% săptămânal. 

Doar 10% și le schimbă complet o dată la 6 luni. 27% își iau prosoape noi o dată pe an și 60% fac asta mai rar de atât.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...